Велико Търново. Своята 100-годишнина отпразнува Рада Цонева от село Плаково,

...
Велико Търново. Своята 100-годишнина отпразнува Рада Цонева от село Плаково,
Коментари Харесай

Създателка на певческия хор в село Плаково в област Велико Търново навърши 100 години

Велико Търново. Своята 100-годишнина отпразнува Рада Цонева от село Плаково, която е измежду създателите на Певчески хор за обработен фолклор „ Минчо Стоев “ към Читалище „ Просвета 1873 “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Своя древен празник тя посрещна в Дома за остарели хора „ Св. Иван Рилски “ в село Балван, където живее от година и половина.
В родното си село Плаково Рада Цонева е измежду уважаваните културни дейци. В хора е била певица от 1953 до 2006 година.

На своя персонален празник столетницата още веднъж запя обичана национална ария и пожела на всички да бъдат здрави, учтиви и да се обичат. Развълнувана, тя показа пред гостите, че в живота си не се е скарала с никого и е била уважавана, което е рецептата ѝ за дългоденствие.

В празничния ден Рада Цонева бе сюрпризирана от шефа на общинската дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ Росица Димитрова, която я поздрави от името на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, сервира й персоналната си благодарност, пожела й здраве и благополучие. Росица Димитрова благодари и на екипа на Дома за грижите и поддръжката, които обезпечават на всички консуматори, с цел да имат спокойни старини и да се усещат уютно.

Сред гостите, които поздравиха столетницата, бяха още Петя Кънчева – кметски наместник на Плаково и Недьо Георгиев – кмет на Балван.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР