Велико Търново. Повече от месец на територията на община Велико

...
Велико Търново. Повече от месец на територията на община Велико
Коментари Харесай

С разяснителна кампания Велико Търново се бори срещу COVID-19

Велико Търново. Повече от месец на територията на община Велико Търново тече разяснителна акция под надпис „ Най-важните въпроси и отговори за имунизациите против COVID-19 “. Нейни уредници са Община Велико Търново и РЗИ – Велико Търново.

От пресцентъра на локалната администрация прецизират, че дейностите досега демонстрират, че огромна част от жителите не отхвърлят да се имунизират, само че показват, че изпитват съмнения по разнообразни аргументи. Основните са свързани със здравословни проблеми - алергии, автоимунни болести и други, като това настояват по-често дами и хора на възраст над 50 години.

„ Успехът на всеобщата имунизация от ден на ден зависи от ясните отговори на значимите за хората въпроси, те нямат задоволително информация “, счита Иван Тодоров, здравен посредник към дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ на Великотърновската община.

Благодарение на Росица Димитрова, шеф на дирекция „ Социални действия и опазване на здравето “ с уменията и за връзка, нарасналото равнище на успеваемост и личностното обогатяване и развиване – посредством постоянно другарство и приемане на разнообразни гледни точки, успяхме да стигнем до по-голямата част от жителите на обитаемоте места в общината. За задачата бе направен проект –график за визити.
Някои хора се двоумят, тъй като не знаят до каква степен ефикасни са имунизациите и какъв брой дълго ще могат да ги защищават. Настояват за повече информация за вероятните странични дейности върху здравето им и се питат по какъв начин да постъпят.

Групата на 18 - 40-годишните декларират, че нямат желание да се ваксинират. Тази позиция се споделя по-често от мъже, и най-много от поданици на дребните обитаеми места в общината.

В същото време, колебаещите се дали да си слагат ваксини, са нарастнали. За това триумфът на процеса на територията на община Велико Търново в огромна степен зависи от качествата на разяснителната акция.
В рамките на акцията посредниците споделят на хората кои са местата където се вършат имунизациите против COVID-19 - в разкритите краткотрайни кабинети в лечебни заведения, в РЗИ – Велико Търново, и в практиките на общопрактикуващите лекари, с ваксини, по желание. Допълнителна информация има и на уеб страницата на РЗИ – Велико Търново.

Тези, които желаят да се имунизират, че могат да го декларират и посредством интернет-базираната платформа „ COVID-19 Регистрация за имунизация “ налична на https://www.his.bg/bg/reservation

Оптимизацията на превантивните ограничения против разпространяването на корона вируса, са от изключителна значимост.

Препоръчително е всички здрави хора, да се ваксинират. Това допуска бързото образуване на необятна медийна и институционална акция, с цел да могат лекари и жители да бъдат доста добре осведомени и уверени в своето решение от огромен персонален и публичен интерес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР