Велико Търново. На церемония в Националния дворец на децата в

...
Велико Търново. На церемония в Националния дворец на децата в
Коментари Харесай

ОДМВР-Велико Търново: Две деца от областта получиха награди от Национален конкурс за рисунка на тема „Аз и детското полицейско управление“

Велико Търново. На гала в Националния замък на децата в София бяха наградени спечелилите в Националната изложба-конкурс „ Аз и детското полицейско ръководство “ по програмата на Министерство на вътрешните работи „ Детско полицейско ръководство “. Това оповестиха от пресцентъра на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново . Второ място във възрастовата група 3-4 клас завоюва Анабела Иванова от СУ „ Цанко Церковски “ – град Полски Тръмбеш. Наградата й връчи основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов. Специалната премия на журито сграбчи Калояна Цонева от СУ „ Вела Благоева “ във Велико Търново. Тя получи оценката си от заместник-директора на Гражданска дирекция „ Национална полиция “ старши комисар Благородна Макева.
На събитието участваха още представителите на Министерство на вътрешните работи, водещи Детските полицейски ръководства. Церемонията бе почетена от зам.-министъра на Министерство на вътрешните работи Стефан Балабанов, шефа на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, шефа на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Ивайло Иванов, началника на кабинета на министъра на вътрешните работи Анджелина Тотева, Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, Ваня Кастрева – шеф на РУО-София и Герасим Герасимов- представител на посолството на Швейцария.
Зам.-министър Стефан Балабанов се обърна към децата с въпроса какъв брой от тях биха избрали специалността служител на реда. След като близо една трета от тях подвигнаха ръка, той им изясни, че с цел да бъдат същински потребни на обществото, каквато е задачата на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, би трябвало да изградят още в този момент умения и да се научат на почитание и приемливост.
Изненадан съм от бързото развиване на плана, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. Пред събралите се той показа, че всичко е почнало през месец май предходната година, когато е даден публично стартът на програмата в столичното 110 СУ и за малко време тя се е развила до мащабите си през днешния ден с 201 полицейски ръководства.
Директорът на ГДНП Христо Терзийски не скри усещането си от изложбата и добави, че след приключването й в Националния замък на децата, рисунките ще бъдат показани и в дирекцията. По думите му, допустимо е концепцията да се доразвие и с тях да се организира благотворителна акция.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР