Великият актьор Ал Пачино навърши 80 години. Блестящо превръщайки се

...
Великият актьор Ал Пачино навърши 80 години. Блестящо превръщайки се
Коментари Харесай

Кръстникът Ал Пачино стана на 80 г.

Великият артист Ал Пачино навърши 80 години. Блестящо трансформирайки се в безсърдечен мафиотски необут или почтен служител на реда, докосващ публиката под формата на кьорав полковник или разсмивайки я в ролята на несполучлив бандит, че даже до ролята на самия демон – за него нищо не е невероятно, написа Дарик.

Любимият на милиони артист е притежател на Оскар за най-хубава мъжка роля за " Усещане за жена ". Има десетки в функции в емблематични холивудски шлагери, измежду които „ Кръстникът “, „ Белязаният “, „ Жега “, „ Серпико “, „ Адвокат на Дявола “.

Дядото и бабата на артиста идват в Америка от сицилианския град Корлеоне - а години по-късно героят със същото фамилно име - Майкъл Корлеоне от „ Кръстникът “, трансформира един сценичен артист, чужд за необятната аудитория, в международна звезда.

Малкият Алфредо, дружно с майка си и многото ѝ родственици, живее в Бронкс- регион, който тогава е извънредно незаконен. Баща му ги напуща, когато детето е на две години. Никога няма задоволително пари, една от най-големите му наслади са редките визити на киното. След прожекция пред фамилията и съседите си Сони (както го наричали приятелите му) преиграва кино лентата, който е видял. Талантът на младежа се вижда и стартират да му поверяват функции в учебни постановки. Веднъж след пиеса един от феновете се доближил до майка му и споделил: " Та това е бъдещият Брандо! ". Стоящият наоколо Ал се оживил: " А кой е Брандо? "

След няколко несполучливи опита, Сони въпреки всичко влиза в фамозното Актьорско студио, където усвоява уменията си съгласно системата на Станиславски. Въпреки че не приключва образованието си, той се появи на Бродуей и е почетен с влиятелната премия „ Тони “.

" Някои артисти играят своя воин. Пачино става него ", споделя наставникът му Лий Страсберг. Излизането от роля за Ал е мъчително. Когато след пиесата „ Ричард III “ в гримьорната му идва да изрази възхищението си Жаклин Кенеди, той даже не става от стола си „ Все още бях кралят “, напомня си артистът.

Първата кино роля на Пачино е на наркомана Боби във кино лентата „ Паника в Нийдъл парк “. Франсис Форд Копола е толкоз впечатлен от това преобразяване, че слага на продуцентите на кино лентата „ Кръстникът “ ултиматум - Пачино ще е Майкъл Корлеоне и точка. А за ролята претендират Робърт Редфорд, Джак Никълсън, Уорън Бийти и младия Робърт Де Ниро.

Отношенията на снимачната площадка са комплицирани. Ал прави всичко по собствен метод и шефовете се готвели да го уволнят, само че по-късно виждат сцената, в която Майкъл убива капитан Маклъски и Върджил Солоцо – Турцина, и трансформирали решението си.

" Кръстникът " носи на артиста първата номинация за " Оскар ". Ал подцени церемонията, защото му било болно, че учените считат неговия Майкъл за вторичен воин и цялото внимание се насочва към Марлон Брандо.

Пачино въпреки всичко получава заветната статуетка, само че едвам след 20 години и от осмия път- за ролята на слепия пенсиониран боен в драмата " Усещане за жена ". Известната сцена на танго от този филм била репетирана в продължение на седмица и заснемана в продължение на три дни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР