Великденският пост пречиства както душата, така и тялото. Такъв продължителен

...
Великденският пост пречиства както душата, така и тялото. Такъв продължителен
Коментари Харесай

Специалист дава съвети за храненето след поста

Великденският пост пречиства както душата, по този начин и тялото. Такъв нескончаем интервал на лимитирано хранене обаче крие и известни опасности и прекосяването от пост към ястие на месо би трябвало да се прави деликатно, счита експертът по хранене Елена Жекова.

В това време лишаването от месо и храни от скотски генезис подтиска ензимната секреция , т.е. понижава способността за разграждане на храните от този вид, изяснява специалистът. 

Ако незабавно след поста стартира огромен банкет на месо, тялото може да бъде подложено на огромен стрес .
 Специалистът по хранене Елена Жекова предлага да се внимава при яденето на месо незабавно след пост. dariknews.bg

Първо се натоварва системата на панкреаса, жлъчката, черният дроб, стомашно чревен-тракт откъм мелене. Може да има тежест в стомаха, гадене, повръщания, подувания, надлежно панкреасни рецесии. Ако разпознаете това, значи сте прекалили с мазнини и с месо, изяснява Елена Жекова.

За да се избегне този миг, експертът предлага приемът на месо и скотски артикули да стартира с дребни количества, които да се последователно усилват.

Това може да стане с едно яйце или жълтък за деня, с малко месо – 50 грама, с цел да може тялото да се пренастрой да разсъни този ензимен приток в стомашно-чревния тракт, изяснява Жекова.

Според нея за вярната пренастройка на организма са нужни към 3-4 дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР