Великден е и както знаем консумацията на яйца е изключително

...
Великден е и както знаем консумацията на яйца е изключително
Коментари Харесай

Яйцата могат да понижат кръвното

Великден е и както знаем потреблението на яйца е извънредно сериозна. Всеки, който ги обича си разрешава да похапне по-сериозно количество от тях на празника. Но дали това не ни вреди на здравето?

Неведнъж учени от разнообразни университети по света са правили изследване по въпроси свързани с яйцата. Полезни ли са или ни вредят – намаляват или повишават кръвното налягане? Ново извършено проучване, резултатите, от които са оповестени в английския уебсайт Dailymail.co.uk ни дава по-различна позиция обвързвана с това до какъв брой са потребни яйцата при хипертоници.

 Консумация на Яйца

Според извършено китайско изследване пептидите, които се съдържат в белтъка на яйцето могат да ни оказват помощ в битката с хипертонията. След време те ще бъдат скъп източник за производство на лекарства, чиято цел ще бъде точно свалянето и нормализирането на кръвното налягане.

Учените провели проучването ни оповестяват, че пептидите в действителност съумяват да блокират и доста да забавят действието на веществата в организма, които покачват кръвното налягане.

 Яйца и Кръвно налягане

Това не е първото проучване с сходен темперамент. През 2009 година беше извършено друго проучване, този път в Алберта, Канада. Тогава учените откриха, че кръвното налягане фактически се намалява с помощта на протеините, които се съдържат в яйцата. Те се свързват с ензимите в стомаха, в резултат се синтезира протеин, чието деяние е да лимитира ензима ангиотензин.

Ангиотензинът се създава от черния дроб. Той съумява да повиши кръвното налягане, защото стеснява кръвоносните съдове. С други думи лимитираното му деяние ще помогне кръвното налягане да се възстановява.

Оказва се, че яйцата оказват помощ освен при положение на хипертония – съгласно учени от университета в Мисури, яйцата могат да контролират и апетита.

Според експертите в случай че закусваме със закуска, в която има задоволително високо наличие на протеини, в които се включват и яйчените, това доста ще контролира апетита и ще ни накара да се храним с доста по-малко количество захари и мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР