Вегетарианските кюфтенца фалафели, които се приготвят от нахут, са популярни

...
Вегетарианските кюфтенца фалафели, които се приготвят от нахут, са популярни
Коментари Харесай

Тайната на вкусните фалафели

Вегетарианските кюфтенца фалафели, които се подготвят от нахут, са известни по целия свят. Предполага се, че тяхната татковина е Египет, само че са се трансформирали в национално ядене на Йемен и на доста други арабски страни.

Има разнообразни предписания за приготвянето им, които можете да изпробвате, само че е значимо по време на приготвянето им да спазвате някои съществени правила, които едва ли ще срещнете във всяка готварска книга за арабската кухня. Ето какво е значимо да знаете:

1. Внимавайте при използването на сода. Тя се употребява само, с цел да може сместа да стане по-шуплива, само че не трябва да се прекалява с нея. Макар в множеството предписания да попада е допустимо даже да не я добавяте, а да употребявате единствено бакпулвер.

2. Тъй като фaлафелите са публикувани из целия арабски свят, за приготвянето им има най-разнообразни предписания. Така да вземем за пример можете да замесите тестото за тях освен от нахут, само че и от булгур в съответствие 1: 1.

3. При приготвянето на нахута и/ или булгура е добре той да бъде наквасен най-малко за 8 часа, с цел да може да бъде по-податлив на обработка.

4. За разлика от смлените лук и чесън, които би трябвало да съставляват хомогенна примес, пюрето от нахут може да има и леки бучки.

 Фалафели със сос

5. Когато приготвяте тестото за фалафелите е наложително да го оставите да престои към 2 часа покрито с забрадка или фолио.

6. Когато пържите фалафелите сложете задоволително олио в тигана, с цел да могат да се изпържат отмерено и да не се постанова да ги обръщате, с което е допустимо да развалите формата им.

7. След като изпържите фалафелите е най-добре да ги оставите върху кухненска хартия да се отцедят, с цел да не са прекомерно мазни.

8. Макар формата на фалафелите да няма нищо общо с усета им, ще е добре в случай че можете да се снабдите със специфичния арабски апарат за фалафели. Той има формата на тръба, която в задния край има пружина. Тестото за фалафелите се цялостни в тръбата с лъжица и след отпущането на механизма, фалафелът излиза добре завършен от нея и подготвен за пържене.

9. Готовите фалафели се сервират в общ съд, а не на порции. Така всеки може комфортно да си сипва колкото пожелае.

Вижте няколко неустоими предписания за фалафели: Домашни фалафели, Фалафели с кориандър, Фалафели със сусам, Фалафели с грах.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР