Вече започва да се изяснява картината около мерките срещу разпространението

...
Вече започва да се изяснява картината около мерките срещу разпространението
Коментари Харесай

Първа COVID Коледа. Какви ще са мерките

Вече стартира да се обяснява картината към ограниченията против разпространяването на COVID-19, които ще бъдат в действие в европейските страни към Коледните и Новогодишни празници.

Германия ще удължи периода на въведените поради новия ковид ограничаващи ограничения до 10 януари, заяви канцлерката Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

Меркел съобщи, че не може да каже по кое време Европейски Съюз ще позволи ваксина против новия ковид. " Не мога да кажа дали това ще стане преди Коледа или незабавно по-късно. Трябва да се изчака ", сподели тя.

На този декор стана ясно, че италианците няма да могат да участват на църковна литургия в среднощ на Бъдни вечер и да пътуват сред областите в страната по празниците, заяви заместник-министърът на опазването на здравето Сандра Дзампа, представена от Ройтерс.

Дзампа сподели, че месата на Бъдни вечер би трябвало да завърши към 20.30 ч., с цел да могат вярващите да се приберат по домовете си преди началото на вечерния час в 22.00 ч. Освен това италианците не трябва да канят в дома си хора, които не са членове на фамилията им, на Коледа.

От 20 декември хората ще могат да пътуват отвън региона си само по неотложни аргументи, да вземем за пример с цел да се погрижат за уединен родител, сподели Дзампа в изявление за частната телевизия " Ла7 ". Правителството към този момент заяви, че ски курортите ще бъдат затворени по време на коледно-новогодишните празници.

Междувременно испанското държавно управление взе решение дружно с районните управляващи за Коледа и Нова година в едно домакинство да не се събират повече от 10 души, съобщи испанският министър на опазването на здравето Салвадор Иля, съобщи Ройтерс. Целта на мярката е да бъде лимитирано разпространяването на ковид.

Взетото решение е смекчение на настоящите към сегашния миг в Испания правила, според които в едно домакинство могат да се събират най-вече шестима души. Вечерният час на 24 и на 31 декември ще стартира в 01:30 ч. след среднощ, а не както в този момент в 23:00 ч.

Няколко седмици преди коледната почивка Европа наподобява е разграничена по въпроса каква линия да схване за практикуването на зимни спортове по празниците, написа Агенция Франс Прес.

Курортите във Франция ще бъдат отворени. Хората обаче ще могат да вършат преходи или да се спускат с шейна, само че не и да карат ски по пистите, защото лифтовете няма да работят - решение на държавното управление, което е остро подложено на критика от туристическия бранш.

Ресторантите също ще бъдат затворени, като във Франция е планувано те да отворят най-рано на 20 януари.

Австрия, ски дестинация номер едно в Европа и една от най-зависимата от зимния туризъм страна на континента, възнамерява да позволи още веднъж самостоятелните спортове навън, в това число ските, от 24 декември.

Но туристическата инфраструктура, по-специално хотелите, ще остане затворена до 7 януари, заяви канцлерът Себастиан Курц.

В Швейцария някои ски зони към този момент работят и страната, която не е част от Европейския съюз, има намерение с композиция от санитарни протоколи и стопански наставления да отвори курортите си по празниците.

В България курортът Банско, Меката на евтините ски в Европа, също възнамерява да отвори в миг, когато страната се сблъсква с внезапно ускорение на епидемията и запълване на потенциала на лечебните заведения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР