Вече втора седмица властите издирват избягалите от Централния софийски затвор

...
Вече втора седмица властите издирват избягалите от Централния софийски затвор
Коментари Харесай

Втора седмица търсят избягалите затворници

Вече втора седмица управляващите търсят избягалите от Централния софийски затвор нарушители - Владимир Пелов и Радослав Колев.

Осми ден продължава търсенето на двамата бегълци. След като Министерство на вътрешните работи популяризира повече фотоси на двамата избягали, сигналите в полицията са се нараснали. Никой от тях обаче не е меродавен.

Има информация, че Пелов и Колев към момента се намират в страната. Преди ден в Министерство на вътрешните работи е постъпила информация, че избягалите са засечени във вила покрай село Огоя, което се намира до Своге. На място са били изпратени сили на полицията, които са претърсили региона, само че двамата пандизчии не са открити. През почивните дни по празниците хеликоптер е облетял над селото, само че двамата не са били открити.

Припомняме, и двамата търсени мъже са рискови. Радослав Колев е рецидивист, наказан на 26 година зад решетките за ликвидиране. Владимир Пелов Стефанов пък има присъда 30 година " отнемане от независимост ". Той е наказан за обир, похищение и опит за ликвидиране на двама служители на реда.

Издирването на двамата бегълци от Централния софийски затвор Владимир Пелов и Радослав Колев продължава интензивно и управляващите приканват всеки, който има информация за тях, да се свърже с полицията. До момента от двамата няма и диря.

Припомняме, на 5 април вътрешният министър Валентин Радев заяви, че в ведомството са получени над 100 сигнала за двамата бегълци. По думите на министъра едвам 30 от сигналите е евентуално да са достоверни. Въпреки това всички сигнали се ревизират.

Бягството на двамата стана мотив опозицията в лицето на Българска социалистическа партия да изиска оставката на министърът на правораздаването Цецка Цачева и вътрешният министър Валентин Радев.

Впоследствие и водачът на " Воля " Веселин Марешки пожела Цачева да подаде оставка. От своя страна правосъдният министър съобщи, че оставката е лесна, само че неефективна мярка. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР