Вече разглеждаме варианти и възможности за разширяване на автомагистрала "Тракия"

...
Вече разглеждаме варианти и възможности за разширяване на автомагистрала "Тракия"
Коментари Харесай

Нанков: Разглеждаме възможности за разширяване на АМ "Тракия" в участъка София - Пловдив

Вече преглеждаме разновидности и благоприятни условия за разширение на автомагистрала "Тракия " в сектора София - Пловдив с по едно платно в двете направления.

Това съобщи през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила по време на чуване в парламентарната Комисия по превоз, осведомителни технологии и известия, оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройство /МРРБ/. Той е показал, че съображение за това дават данните от трафик камерите, съгласно които в пиковите летни дни на 2015 година и 2016 година миналите през сектора коли са сред 32-33 хиляди за денонощие, а над 37 хиляди са регистрирани през най-натоварения ден - 31 август 2016 година Вече са почнали изследвания, защото след четири години обстановката ще бъде доста тежка. Министърът е бил изслушан по отношение на процедурата за построяването и въвеждане в употреба на ТОЛ-система за прекосяване по републиканските пътища, в т. ч. новост на процедурата по социална поръчка за системата. Според него новият модел ще бъде по-справедлив, защото ще се приложи правилото "който амортизира повече, заплаща повече ".

Той е отбелязал, че пътният бранш се устоя главно от лекотоварните коли, като в последните години наклонността е делът им да нараства. Съотношението през 2015 година е било 64процента леки коли и 36 % тежкотоварни, а през 2016 година приходите от леки коли са над 70 на 100 от общия дял. "Целта ни е оптимално бързо внедряване на новия модел за събиране на такси за прекосяване по републиканската пътна мрежа, който е част от европейския модел. Визията ни е да имаме устойчиви и самофинансиращи се инфраструктурни браншове ", е коментирал Нанков и е допълнил, че наклонността в европейски мащаб е за прекосяване от винетна към тол система.

Министърът е обърнал внимание, че съгласно един от създадените модели в разбора на банката приходите от новата система се чака да бъдат в размер на над 1 милиарда лева още през първата година, като задачата е пътният бранш да бъде изискан от тежкотоварния трафик. Целта е да достигнем 661 млн. лева повече през този интервал, като те ще се разходват единствено за рехабилитация, ремонт у строителство на нови пътища, е прецизирал той. Разработен е и авариен вид, предусещащ повишение на винетките за тежкотоварни коли за идната бюджетна година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР