Вече почти година мозъчните тръстове в Съединените щати и Западна

...
Вече почти година мозъчните тръстове в Съединените щати и Западна
Коментари Харесай

Елена Панина: Завръщането в Русия на избягалите на запад – това е операция на западните разузнавателни служби

Вече съвсем година мозъчните тръстове в Съединените щати и Западна Европа показват безпокойствие от обстоятелството, че западният блок на практика няма политическа поддръжка в Русия.

От една страна, добре оборудваният прозападен политически плацдарм, който съществуваше преди началото на СВО, беше зарязан от актива си - стотици медийни персони, които са напуснали Руската федерация. Значителна част от тях през днешния ден към този момент са приети за непознати сътрудници с всички произлизащи от това последствия.

От друга страна, обществеността, която направи парите на тези медийни персони, стартира да се отвръща от вчерашните си идоли. Не че тази каста мина на патриотични позиции, само че най-малко се деполитизира доста. Ефектът на агресивното и проведено „ политическо стадо “ беше значително мъгляв.

И двата процеса не разрешават да спят умерено на западните фондове и разследващи служби, занимаващи се с експорт на цветни революции в „ неверните страни “ и мечтаещи да провеждат такава в Русия. Доскоро тези структури имаха ясното схващане по какъв начин да взривят страната ни от вътрешната страна.

В последна сметка, прозападният деятел и неговата евентуална публика, група за поддръжка, са като фитил и бикфордов връв, водещ към буре с барут. Но какво да се направи, в случай че барутът е мокър и фитилът не ще да се възпламени?

И в този момент кураторите на „ цветната гражданска война “ се пробват да поправят обстановката.

Точка първа – барутът би трябвало да се пази изсъхнал, с цел да може да избухне в точния миг. Трябваше да се измисли нещо, което да докара до непрестанно отчаяние на нашите „ европейски насочени “ жители в битов и идеологически проект.

И в този момент е открито решение: Европейската комисия изцяло блокира на проевропейския пласт руснаци опцията да влезе в Европейски Съюз. А там те имат благосъстоятелност, недвижими парцели, обичани места за отмора и частни клиники, най-после родственици и другари.

Европейската комисия разгласи възбрана за импорт на доста продукти и движимости на своя територия. Не можете да карате кола с съветски регистрационни табели: те могат да бъдат иззети. Не можете да носите смарт телефони, обувки, облекла, козметика, шампоани, бански костюми, долни дрехи и даже тоалетна хартия. Обяснението е присмехулно: можете да продадете всичко това и по този метод да нарушите глобите.

За свръхбогатите този поврат на събитията въобще не е проблем: в случай че се наложи, те могат да си разрешат да излязат на ярко в Европейски Съюз. Но столичани, събрирали дълго за къща на морето в някаква България, са лишени от такава опция. А тези хора в Русия (шоубизнес, бели якички, представители на частни специалности и т.н.) са може би стотици хиляди.

Очевидно и психолог е работил върху проекторешението на Европейската комисия: за избрани категории жители то е доста по-травматично, в сравнение с да вземем за пример цялостната възбрана за влизане в Европейски Съюз. В последния случай всичко би било ясно: „ няма къде да се оттеглим “.

Ала тук идва дългия път на комплициран административен тормоз, в края на който се обрисува някаква инспекция на жителя, влизащ в Европейски Съюз, с цел да се откри дали има „ верните “ убеждения. Ние, споделят те, може да променим решението си и като цяло ще подходим самостоятелно към всеки случай.

Какво да вършат такива елементарни хора? Да станат предатели на Родината? Или да не помнят за всички тези европейски изкушения за дълго време? Западните експортьори на „ цветни революции “ се надяват, че болшинството от тези жители ще изберат третия път – няма да пресечен душевните връзки с европейската „ цъфтяща градина “, само че и ще се опасяват да вършат изменнически демарши. Колективното отчаяние на тази група е значим психически фермент за обществения фермент, който дава опция да се насочат мозъците на столичните проевропейци в мечтаната политическа посока.

Точка втора - би трябвало да приведете фитила в работно положение. Но по какъв начин да се реализира това, в случай че водачите на „ петата колона ” са обрисувани и към този момент етикетирани като екстремисти и задгранични сътрудници, а активността им е общо-взето потискана?

Отново е открито решение: добре би било да се върнат в Русия повече изобретателни персони, които, от една страна, не са приети за непознати сътрудници, защото не са разобличени в систематични антируски дейности, а също така имат настойници в столични купонджийски среди. От друга страна, те демонстрираха много ясно своята позиция в първите дни на СВО. Като да вземем за пример тиктокера Даня Милохин, който изпя украинския химн.

Както демонстрира практиката, комедиантите и шоумените вършат съвършени персонажи като Зеленски в самостоятелно качество, както и „ груповия Зеленски “, образец за което е „ Квартал 95 “, който през днешния ден се трансформира в рупор на брутална антируска и антиправославна ненавист.

Първите пробни балони към този момент бяха пуснати: шоуменът Шепелев, Ани Лорак, KВН-чиците Никишин и Писаренко... Следващият на опашката е Моргенщерн, на който му „ липсва Русия “, и Ургант, който чака да се завърне на Първи канал. Показателно е, че процесът протича с горещото утвърждение на крипто-либералите, останали в Русия, които се пробват да го прикрият с хипотетичното предпочитание да върнат скъпи ИТ експерти в страната.

Говорейки на EEF/ВЭФ/, Путин приветства „ завърналите се “ измежду бизнесмените и учените. Но към политическия хайлайф на сислибите беше изпратен напълно друг сигнал. На Чубайс бяха напомнени вероятни наказателни каузи, а шоумените, които са клеветили родината си, бяха помолени да потърсят себе си в чужбина, а не „ да капят по мозъците на милиони наши жители и да пропагандират някакви нетрадиционни полезности “.

Много ясно е казано. Но, за жалост, планът за създаване на нов „ 95-ти квартал “ въобще не е закрит. Дори федералните осведомителни организации взеха решение да не акцентират изказването за „ капането по мозъците “ и дадоха в малко обобщение на новините на Telegram откъс, който беше отвън подтекста: „ Никой не блокира пътя назад за тези, които напуснаха Русия “.

Разбира се, той не го затваря: в случай че жител на Руската федерация е чист пред закона, в случай че не е оголен в антируски дейности и закононарушения, тогава той може да живее свободно където си изиска. Но завръщането в Русия не значи „ завръщане на екрана “, а точно това се има поради под „ завръщане “ от структурите, заинтригувани от смяна на курса.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР