Вече пета година не работя. Издържам се с една инвалидна

...
Вече пета година не работя. Издържам се с една инвалидна
Коментари Харесай

Митьо Очите се ожали пред Темида: Карам на една инвалидна пенсия, пуснете ме!

„ Вече пета година не работя. Издържам се с една инвалидна пенсия. 97% неработоспособен съм “, ожали се несебърският наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите, пред Софийския градски съд и изиска магистратите да анулират домашния му арест.

Той настоя да бъде пуснат на независимост с по-лека мярка за неотклонение, като акцентира, че в случай че инцидентно съдът реши тази мярка да е „ парична гаранция “, въпреки всичко да се съобрази с обстоятелството, че получава единствено една инвалидна пенсия. В същото време на ръката му блестеше марков часовник.

Справка сподели, че единствено спортният екип му „ Долче и Габана “ е близо 600 евро, а тениската му по уеб страниците върви за 350 евро, написа Телеграф. Очите изясни, че желал да стартира някаква работа и да си гледа фамилията. „ Все отново желая да си виждам фамилията. Деца имам, айде, те са огромни към този момент, само че внуци имам “. Магистратите обаче отхвърлиха молбата му и го оставиха под домакински арест.

Тържествено

В петък трябваше да се организира разпоредително съвещание по делото за проведена незаконна група за рекет, палежи и разпространяване на опиати против Желязков, който е апетитен за началник на бандата, щерка му Станислава и още десетина души. Според държавното обвиняване тя е работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг. Очите беше задържан в Турция през август 2018 година, няколко месеца по-късно бе екстрадиран в България. След закриването на спецсъда делото се реалокира в Софийски градски съд. Заради по-големия брой подсъдими съвещанието се организира в зала Тържествена на Съдебната палата. Заседанието обаче не завърши доста тържествено, тъй като се оказа, че на някои от бранителите на съпроцесниците на Желязков отсъстват. Не се явиха и представители на компаниите, за които се твърди, че са потърпевши от групата. Така разпоредителното съвещание се провали и процесът не потегли.

Мерки

Въпреки фалстарта на процеса идването до столицата за някои от упрекнатите не беше на вятъра. Освен Очите щерка му Станислава също изиска по-лека мярка за неотклонение. Досега тя беше на независимост против парична гаранция от 10 000 лв.. Пред магистратите тя изясни, че има заболяване и желае да се лекува в Турция. „ Всички мои другари напущат страната. Ходят в чужбина по почивки, по процедури и така нататък “, аргументира си тя. Накрая запита: „ Кога ще мога да си пребивавам живота в последна сметка? “. Към нея магистратите бяха по-благосклонни и я пуснаха с най-леката мярка „ подписка “. Тя също се появи в съда с маркова чанта „ Баленсиага “ за 1600 $.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР