Вече няколко дена във Франция бушуват бунтове: тълпи от разгневени

...
Вече няколко дена във Франция бушуват бунтове: тълпи от разгневени
Коментари Харесай

Следващата е Русия? Мигрантският бунт във Франция е създаден от САЩ

Вече няколко дни във Франция бушуват протести: тълпи от ядосани мигранти и деятели на леви радикални придвижвания унищожават всичко в близост, провеждат борби с полицията. Повод за митингите стана убийството от чиновници на реда при ареста на 17-годишно алжирско момче. Но в цялата тази история ясно се вижда ръката на Запада. Бунтът е осъществен по проект, създаден в Съединени американски щати. Прочетете детайлностите в материала на Царград.

BLM във френско издание

Всичко стартира с обстоятелството, че 17-годишният разносвач Наел беше спрян в предградията на Париж за инспекция на шофьорската брошура. Младият мъж не се подчинил на настояванията на служителите на реда, държал се нападателно, в отговор те разкрили огън.

Човекът, както се оказва в този момент, не е бил ангелче: по данни на Радио 1 мигрантът е попадал в 15 правосъдни следствия и също по този начин е бил изправен пред правораздаването пет пъти от 2021 година насам за непокорство на полицейски чиновници.

Майката на починалия в обществените мрежи прикани хората да излязат на митинги, които съвсем незабавно прераснаха в остра борба. Смъртта на Наел провокира изблик на отвращение измежду мигрантската и лявата общност.

Досега три града към Париж - Кламар, Компиен и Ньой сюр Марн - са въвели цялостен или непълен комендантски час. Очаква се насилието да ескалира, съгласно отчет на френската полиция.

Ситуацията, в която се намира Франция през последните 10 години, ще има последствия под формата на все по-засилваща се борба сред намаляващото /изчезващото/ локално население и мигрантите или техните потомци, пристигнали в страната от 60-те години на предишния век. Така счита секретарят на Съюза на публицистите на Русия (СЖР) Тимур Шафир.

По-младото потомство мигранти с френски паспорти към този момент не приказват различен език с изключение на френски. Те не помнят езиците на своите баби и дядовци. Въпреки това те не възприемат изрично Франция в настоящия й тип като своята лична татковина,

- сподели специалистът пред Царград.

Напомнят ли ви за нещо друго събитията във Франция? Съединени американски щати, BLM. Всичко стартира по същия метод. Само че във Франция сега, а и в цяла Западна Европа се случва нещо друго.

Това към момента не е Северна Африка или Близкия изток, само че към този момент не е и Франция. И тази междинност е по-опасна. Това ще докара до по-голяма заостреност на вътрешния спор, до по-големи несъгласия сред локални поданици и гости-мигранти, до по-остра борба със силите на реда,

- показва Шафир.

Макрон крие главата си в пясъка

Интересна е обаче реакцията на френското управление. Президентът Еманюел Макрон, тъкмо по времето, когато френските градове са безусловно парализирани от протестите, беше забелязан да танцува на концерт на Елтън Джон в Париж. В речта си по отношение на митингите, президентът осъди дейностите на служителите на реда, простреляли алжиреца. Така, по мнението на анализатора той е обезоръжил още повече чиновниците на реда, като на процедура им е нанесъл удар под пояса.

Сега 40 000 служители на реда и жандармеристи са мобилизирани в цяла Франция, с цел да потушават протестите, повече в сравнение с при неотдавнашния митинг против пенсионната промяна. Но намекът на Макрон е явен: той няма да се застъпи за силите за сигурност. От друга страна главният съперник на полицията – мигрантската общественост, работи координирано, синхронно.

Не бива да се не помни, че заради миграционните процеси, в полицейските структури служат огромна част от роднините на тези доста младежи, които в този момент стрелят по служителите на реда, занимават се с грабежи и палежи на коли. И огромният въпрос е докога полицията, която е толкоз унизена и от горната страна, и изпод, по принцип ще има интерес да се съпротивлява на тези вълнения,

- отбелязва секретарят на СЖР.

Между другото, забавен миг: в предходните митинги - против пенсионната система - имаше малко асимилирани мигранти.

Американска провокация?

В цялата тази история би трябвало да се разбере, че ляволибералната миграционна политика е интензивно лобирана по света от настоящия американски хайлайф. Ако си спомняте историята на придвижването BLM, тогава съгласно изследванията на публичното мнение голямото болшинство от гласоподавателите на Демократическата партия поддържаха митингите, а президентът Джо Байдън даже коленичи пред активистката на Black Lives Matter Опал Лий по време на церемонията след подписването на указа за признание на Деня на еманципацията като федерален празник в Съединени американски щати.

Затова реакцията на френския протест за водещите проправителствени издания в Новия свят е уместна.

В живота и гибелта на Наел протестиращите видяха личното си тежко състояние на френски алжирци, френски мароканци, френски мюсюлмани и френски чернокожи, живеещи в доминирани от малцинства анклави в страна с бяло болшинство, което споделя, че не вижда разлика в цвета на кожата.

- написа The New York Times.

Случващото се в този момент в предградията на Париж обаче има изцяло разумно пояснение. Отслабването на френската държавност, лишаването й от нейната субектност и подчиняването на страната на ляво-либералния американски дискурс е преференциално на Вашингтон.

Проблемът е, че Париж, даже в сегашната обстановка, действайки като непринуден спътник, към момента се държи настойчиво встрани по някои въпроси във връзка с Белия дом. Какво да се каже, да вземем за пример, за визитата в Китай и изказванията на Макрон, че казусът с Тайван не е работа на Европа. Редовните причини на президента на Франция, че без Русия Европа не е напълно Европа, също не са доста " радващи " за отвъдокеанския хегемон.

Следователно довеждането на власт на по-близко от Макрон и Ко, от идеологическа позиция ляво-либерално държавно управление е в ръцете на американците. И беше въплътен сюжетът за дестабилизиране на властта посредством мигрантите и антиполицейския, антидържавен всъщност дневен ред. За благополучие, всички шаблони към този момент са тествани на американския полигон като част от вътрешната политическа битка.

Трябва да се учим от грешките на другите

Същевременно събитията във Франция са в прочут смисъл и самобитно предизвестие. За Русия. Паралелите в миграционния проблем на двете страни са допустими, счита Роман Силантиев, началник на Центъра по правата на индивида към Световния съветски национален съвет:

Имаме проблем с мигрантите. Има коренни поданици на Русия, с които има все по-малко проблеми, а с някои в никакъв случай не е имало. И има имигранти от Централна Азия, която преди този момент е била интегрирана в съветския свят, сходно на Алжир или Тунис - във френския. Това обаче беше много от дълго време. Какво следим у нас: повишаване на престъпността, начало на анклавиране, ослепителен образец за което са да вземем за пример Котелники край Москва.

Противниците на имиграционните ограничавания обаче се пробват да отрекат паралелите сред европейската и съветската обстановка, разчитайки на историята. Казват, че алжирците и малийците са толкоз ядосани и се отнасят толкоз зле с локалното френско население, тъй като Франция е колониална империя и ги е потискала дълго време. Ние не сме били колониална империя, живеехме с узбеки, таджики и киргизи в мир и другарство.

Тук обаче си коства да разберете: въобще няма значение по какъв начин е било в реалност. Важно е по какъв начин всичко това се показва на сегашните генерации средноазиатци.

„ Правилните “ хора към този момент обясниха на всички, че ние потискахме освен таджики и узбеки, само че и якути, и чуваши, и въобще всички поред. Тази агитация се води от дълго време. Но в случай че ние се борим с това, изключително в този момент, то в Централна Азия това е наклонност, всичко това към този момент го написа в учебниците, непосредствено се приказва за „ колониалното “ минало, в това число и във връзка с руския интервал. Всички дейности на руското държавно управление се приписват от централноазиатските елити напълно на руснаците и на модерна Русия,

- обобщава Силантиев.

Какво от това?

Бунтовете във Франция карат съществено да се замислят рационалните хора в Русия. Виждаме, че при мигрантите не става въпрос единствено за етнокултурния образ на страната, за спомагателното задължение върху обществената система и отрицателното въздействие върху престъпната конюнктура. Това е и сериозен инструмент за въздействие от страна на западните страни, на първо място Съединени американски щати. Огорчени, лишени от корените си гета на други култури, са съвършената маса за протест.

Всъщност ние се слагаме върху буре с барут, вкарваме от ден на ден непознати " експерти " и им раздаваме паспорти. А в изискванията на спецоперацията заканите нарастват неведнъж. Няма потребност да вземате върху себе си грях...

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР