Вече имаме управляваща опозиция. Новият термин въведе зам.-председателят на НС

...
Вече имаме управляваща опозиция. Новият термин въведе зам.-председателят на НС
Коментари Харесай

Атанасов мрачен. Мъчи го управляващата опозиция

Вече имаме ръководеща съпротива. Новият термин вкара зам.-председателят на Народно събрание Атанас Атанасов, откакто болшинството в Народно събрание три пъти не съумя да събере кворум, с цел да открие пленарното съвещание на Народното събрание. ГЕРБ-СДС, Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ” не се записаха, защото на председателски съвет и.д. шефът на Народно събрание Мирослав Иванов упорствал първа точка от дневния ред да е избор на нов ръководител на Народно събрание. Четирите партии обаче били изрично срещу – с цел да не се нагнетява напрежение преди вота.

Очертава се вотът на съмнение да мине, такива са знаците, сподели Атанасов. И добави: „ Очевидно 4 политически сили  действат координирано ”.

Ако се стигне до рухване на държавно управление, ще се направи всичко допустимо от всички страни за сформиране на ново държавно управление, сподели Атанасов.

Ако се стигне до това считаме, че би трябвало през Политическа партия да се сътвори нов кабинет, добави той.

Довечера в 19:10 ч. в Народното събрание ще гласоподава на изключително съвещание вотът на съмнение против кабинета на Кирил Петков, импортиран от ГЕРБ-СДС. Управляващите разчитат на 67 депутати от " Продължаваме промяната ", 26 от Българска социалистическа партия, 16 от " Демократична България " и 6 отделили се. Така общо се събират 115 гласа, с шест по-малко от гласовете нужни, с цел да се преодолее вота на съмнение.

Против държавното управление са от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и „ ИТН “, откакто напуснаха ръководещата коалиция - общо 125 гласа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР