Вече един месец сме в принудителна изолация, която ще трябва

...
Вече един месец сме в принудителна изолация, която ще трябва
Коментари Харесай

„Стъпка по стъпка“: да сложим край на дискомфорта в стомаха

Вече един месец сме в насилствена изолираност, която ще би трябвало да продължи още един. Нещо, което идва и с позитивните, и с негативните си страни, даже и във връзка с храненето. Повече запасяване с хранителни артикули, повече готвене и повече ядене – май се оказва неизбежно. И колкото и да се опитваме да се придържаме към хранителния си режим, още повече че можем сами да си подготвяме храната, без да се тъпчем с junk food на открито, от време на време се отпускаме и разходките до хладилника и кухнята стават по-чести, в сравнение с ни се желае.

Знаем, че в случай че намерим баланс сред другите храни, в случай че умеем да ги съчетаваме като количество и качество, в случай че се храним постепенно и умерено, няма за какво да се тормозим за храносмилането си. Но в интервал на изолираност и стрес, в който предстоят и великденски празници с яйца и козунаци, от които карантината няма да ни лиши, ни е мъчно да не прекаляваме и да не прекрачваме някои граници. Да не приказваме, че и с виното сприятеляването е още по-лесно в такива моменти, а ние, девойките, имаме мощна връзка с него.



Всичко това обаче неизбежно може да докара до отичане на корема, тежест в стомаха, газове, киселини, дискомфорт и даже неприятен мирис. Нещо, което не ни се желае индивидът до нас да усети, нали? Особено в случай че и двамата сме принудени да работим от дивана у дома. А и този дискомфорт ни прави непълноценни и по-малко работоспособни.

Как да действаме?

Добре е да създадем равносметка на нещата, които пазарим, да се ограничим единствено до потребни храни, да не прекаляваме с количеството, макар че нервното напрежение постоянно води точно до неконтролируемо погазване. Но колкото и да търсим успокоение в храната, не там е отговорът или най-малко не е в несъразмерното й и непоследователно приемане.

Освен това с напредването на възрастта метаболизмът се забавя и преработваме по-трудно някои храни. При някои това се случва с млякото и млечни артикули, заради неналичието на ензима лактаза, като в някои случаи води до лактозна нетърпимост. Вследствие на това потреблението на млечни артикули също води до гадене, тежест, болки и дискомфорт, отичане и всички други налични признаци на недобре храносмелена храна.

Но с изключение на ограничението на някои артикули е добре вкъщи постоянно да имаме на разположение – един изцяло естествен артикул, който оказва помощ за по-добро култивиране на храната и за облекчение на всички тези признаци на дискомфорт в стомаха, които постоянно имат способността да се демонстрират в най-неподходящите моменти.



Този артикул в действителност работи доста добре, може би тъй като той съставлява композиция от най-важните храносмилателни ензими: амилаза, липаза, два типа протеаза, алфа-галактозидаза, лактаза, целулаза, бромелаин. Те са създадени от международния водач в региона – National Enzyme Company, USA е значимо да отбележим, че са от неживотински генезис, имат висока резистентност на стомашната киселинност и необятен набор на деяние. А приемът на ензими подкрепя разграждането и усвояването на питателните субстанции, покачва жизнеността и води до лекост. Лекота, от която тъкмо в този момент имаме огромна потребност, във всеки смисъл!

 

С поддръжката на Enzy-Mill
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР