Вече е планирана копродукция между България и Турция, обяви актьорът

...
Вече е планирана копродукция между България и Турция, обяви актьорът
Коментари Харесай

Голяма новина: Ще има мащабна кинопродукция между България и Турция

Вече е планувана копродукция сред България и Турция, разгласи артистът Ивайло Захариев пред “24 часа ".  Не е ясно обаче дали става въпрос за филм, сериал или различен план. На този стадий Захариев не може да издаде повече информация. Той е част от акцията за комерсиално и културно съдействие сред двете страни.

Актьорите Ники Станоев, Силвия Петкова, Любомир Ковачев и неотдавна станалата майка на дребния Антони - Даяна Ханджиева, както и самият Захариев, бяха част от българо-турския кино и медиен конгрес, който се състоя в четвъртък в София.

На срещата участваха още Евгени Генчев, Крис Ненков, продуцентски къщи и кино студиа. 

Форумът, подсилен от гилдията на българските продуценти, показа презентации за турското и българското кино. Целта му е да подтиква комерсиалното и културното съдействие сред двата прилежащи народа.

Събитието бе проведено от българо-турската комерсиална индустриална камара и съумя да притегли вниманието на известни български артисти, режисьори и представители на продуцентски компании от Турция.

Инициативата ще продължи и през идващите месеци с присъединяване на още три балкански страни, което дава обещание да разшири обсега на активността и цели да укрепи връзките сред кинематографичните общности в района.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР