„Вече девет десетилетия ние ревниво пазим културното наследство, поддържаме жив

...
„Вече девет десетилетия ние ревниво пазим културното наследство, поддържаме жив
Коментари Харесай

Театрална вечер отбеляза 90 г. от създаването на читалището в Паволче /снимки/

„ Вече девет десетилетия ние ревностно пазим културното завещание, поддържаме жив огъня на познанието и развиваме многолика народнополезна дейност. През всички тези години, читалището е било, е и ще пребъде стожер на българската просвета и образован живот в нашето село. Читалището е знак на духовността “, съобщи Таня Николова-председател на читалище „ Фар 1930 “ във врачанското село Паволче.
Тя насочи приветствен адрес към самодейци, читалищни деятели и възпитаници по време на театрална вечер, отдадена на 90 години от основаването му.
Гостите се потопиха в чудния свят на приказките, станаха част от невероятните завършения и се допряха до магията на вълшебния баснословен свят. Детската театрална група към читалището показа драматизациите “Сънят на Йони” и “Мимето”, с ръководители Капка и Емил Пеняшки.
Най-малките участници в лятната работа, които са на 5-годишна възраст поздравиха гостите със стихотворения.
Театралният театър “Въртележка на парите”, с началник Румяна Витньова, сподели разнообразните направления на парите в семейния бюджет и по какъв начин децата да генерират повече разноски и да ги харчат рационално.
Теодора Игнатова презентира дейността на лятната работа с деца 2020 по секции пред родители и посетители.
Тържеството приключи с награждаване на най- дейните през лятото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР