Вчерашният ден в Брюксел показа прехвърляне на тежестта във вземане

...
Вчерашният ден в Брюксел показа прехвърляне на тежестта във вземане
Коментари Харесай

Захариева иска Финландия да продължи разширяването на Западните Балкани

Вчерашният ден в Брюксел сподели прекачване на тежестта във взимане на решенията от политическите фамилии към по-широко посланичество на европейските жители. Това разяснява Гергана Паси при показване на целите на финландското председателство. Тя вижда аскетизъм в Европейски Съюз. Големият приоритет са огромните климатични упоритости на Финландия, която желае да трансформира Европейски Съюз в карбонно безпристрастен, което съгласно Паси е огромно предизвикателство.

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева пожела триумф на финландското председателство. Тя благодари и на румънското председателство. Захариева посочи,че финландците могат да реализират взаимни отстъпки. Имат и отдаденост на европейската концепция по мнението й.

Според Захариева сега все по-трудно става постигането на компромис. Р азделението не оказва помощ да има по-силен съюз, посочи тя. Разделението ставало все по-видимо за другите континенти. Затова тя упорства разликите да ни обединят в границите на Европа.

Няма първа и второкласен страни, посочи външният ни министър. Младото потомство към този момент нямало самообладание към политиците. Липсата на самообладание води до липса на доверие, счита първият ни посланик. Младите желаят чиста околна среда, положително обучение, правдивост, сигурност. Това са и акценти на финландското председателство. Захариева е удовлетворена, че Финландия въпреки всичко не оставя на назад във времето разширението на общността. Темата за Западните Балкани продължава да е в дневния ред на Европейски Съюз, удовлетворена е тя. Заради репутацията на Европейски Съюз не трябвало да се отсрочва началото на договарянията със Северна Македония и Албания.

Също като България, и Финландия ще се опита да сплоти континента по време на европредседателството си , съобщи посланикът на Финландия Пайви Блинника. По думите й страната ни е добър другар на Финландия. Има доста неща, за които мислим по еднакъв метод, посочи тя. Четирите съществени целта ще бъдат отбрана на жителите и свободата им, насърчаване на мощна стопанска система, създаване на нова зелена и обществена Европа и издигане на човешките полезности. Мотото на финландското председателство е " Устойчива Европа ". Искаме да забележим Европейски Съюз като световен водач в климатичните промени, сподели още посланикът. Блинника изясни, че измежду целите на финландското председателство ще бъде и защитата, както и построяването на отбрана против хибридни офанзиви. Ще продължим и положителния разговор с Турция, увери дипломатът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР