Вчерашния ден на Мастърса в Синсинати се оказа пълен с

...
Вчерашния ден на Мастърса в Синсинати се оказа пълен с
Коментари Харесай

Програмата в Синсинати: Медведев срещу Шаповалов; Алкарас среща бивш шампион в турнира

Вчерашния ден на Мастърса в Синсинати се оказа цялостен с изненади, откакто куп високопоставени тенисисти се сбогуваха със надпреварата, само че безспорно сензацията бе поднесена от международния номер 152 Борна Чорич, който надделя Рафаел Надал при първия мач на Матадора от Уимбълдън насам. С това станаха ясни и имената на всички осминафиналисти, а програмата за днешния ден, в който би трябвало да разберем кои ще продължат напред към етапа на четвъртфиналите в щата Охайо, дава обещание също да е най-малко толкоз завладяваща.

Сериозна внимание бива приковано от конфликта на международния номер едно Даниил Медведев, който ще срещне Денис Шаповалов, откакто канадецът имаше 9 загуби в последните си 10 мача преди шампионата, то от старта на конкуренцията той демонстрира друго лице и към този момент се оправи със съпротивата на родната първа ракета Григор Димитров, както и с тази на победилия неотдавна Карлос Алкарас - Томи Пол. Любопитното в тази ситуация е, че в съперничеството посред им личат четири срещи, от които международният номер 21 завоюва първите две, само че след това руснакът господства невиждано.

Програмата ни е приготвила още серия от зрелищни дуели, измежду които преди всичко изпъква битката сред Карлос Алкарас и първенеца от 2016-а година Марин Чилич, а директно след тях се подрежда конфликтът противопоставящ колегата на Гришо на двойки - Андрей Рубльов, който среща спечелилия от Индиън Уелс и първа ракета на домакините Тейлър Фриц.

В мъжките осминафинали място още намират първокласни мачове като този на Стефанос Циципас и Диего Шварцман, както и борбата на идващото потомство сред Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер. Не на последно място на корта ще забележим и новия любим на публиката в лицето на 19-годишния колежанин Бен Шелтън, който взе участие чрез,,уайлд кард " и през вчерашния ден отстрани Каспър Рууд, с цел да си обезпечи среща с Камерън Нори.

При дамите също ще имаме опция да се насладим на оспорвани мачове, но безспорно гвоздеят в програмата ще е дуелът на международната номер едно Ига Швьонтек, която следва да се изправи против някогашната шампионка от конкуренцията Мадисън Кийс, като за пропускане не е и конфликтът на Ема Радукану, която поредно в профил Шлем победителките Серина Уилямс и Виктория Азаренка, връзвайки,,геврек " на всяка от тях, а днешната ѝ съперничка е международната номер 8 Джесика Пегула.

Програмата за четвъртък в Синсинати:

Централен корт (начало 18:00 часа):

1. Тейлър Фриц - Андрей Рубльов

2. Ига Швьонтек - Мадисън Кийс

3. Себастиан Корда - Джон Иснър (не преди 23:00 часа)

4. Джесика Пегула - Ема Радукану (не преди 02:00 часа)

5. Марин Чилич - Карлос Алкарас

Grandstand (начало 18:00 часа):

1. Петра Квитова - Онс Жабер

2. Даниил Медведев - Денис Шаповалов (не преди 20:00 часа)

3. Роберто Баутиста Агут - Борна Чорич

4. Феликс Оже-Алиасим - Яник Синер (не преди 02:00 часа)

5. Арина Сабаленка - Шелби Роджърс

Стадион 3 (начало 18:30 часа):

1. Раджийв Рам/Джо Солсбъри - Ник Кирьос/Танаси Кокинакис

2. Стефанос Циципас - Диего Шварцман (не преди 20:30 часа)

3. Айла Томлянович - Вероника Кудерметова (не преди 22:00 часа)

4. Елизе Мертенс - Каролин Гарсия

5. Бен Шелтън - Камерън Нори

Пълния график за деня можете да разгледате тук:

OOP for Thursday:
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР