Вчерашната новина за 1 милиард лева за осем кредитополучатели, които

...
Вчерашната новина за 1 милиард лева за осем кредитополучатели, които
Коментари Харесай

Николай Стайков: Че институции нямаме не е новина, но нямаме и медии

Вчерашната вест за 1 милиард лв. за осем кредитополучатели, които в действителност са даже по-малко като действителни притежатели и са всички с анималистични прякори, е тъкмо толкоз вест, колкото и тази от 2014 година, че множеството от заемите на КТБ са отишли към свързани компании. Тоест, остаряла вест, потвърдена и написана от публицисти по разпоредбите на проверяващата публицистика, само че без никаква институционална реакция от публикуването до безусловно през вчерашния ден.

Това написа в обществената мрежа Фейсбук проверяващият публицист от " Антикорупционен фонд " Николай Стайков.

" Даже мога да предвиждам и идната вест по тематиката - Х-стотин милиона лв. от ББР са отишли във компании с незнаен офшорен притежател в ОАЕ с екзотични имена на шефове в нарушаване на най-малко два закона и устава на ББР. Да, забравих преди този момент стартира с “шок, сензация, изненада и прочие”, продължи той.

" Че институции нямаме не е вест, само че нямаме и медии. Поне до момента в който тематиките се разделят на наши и ваши и се съблюдават опорките на прокуратурата за “медии/организация на подсъдими лица”, вместо на тематики с публичен интерес и такива за ведомствена приложимост ", засегнат е Стайков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР