Вчера водихме третия разговор с ГЕРБ-БСП. Анализирайхи всички разговори, стигнахме

...
Вчера водихме третия разговор с ГЕРБ-БСП. Анализирайхи всички разговори, стигнахме
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП не е затворила вратата за кабинет с втория мандат

Вчера водихме третия диалог с ГЕРБ-БСП. Анализирайхи всички диалози, стигнахме до извода, че не можем да участваме или поддържаме държавно управление при неналичието на съответни задължения по няколко основни въпроси. Това съобщи в студиото на Нова ТВ депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин.

Такова държавно управление, което имат желание да вършат, няма да получи нашата поддръжка, поради непреодолими разлики и съответни задължения към гласоподаватели ни. Това, което ще стане с първия мандат към момента вратата не е затворена. За нас не е разбираема съпротивата на ПП-ДБ, при все това имат общи цели с ГЕРБ-СДС, уточни още той.

Вигенин изясни, че в случай че Българска социалистическа партия е затворила диалозите за държавно управление с първия мандат, то тя не е затворена за втория.

Ако има друг метод при основаването на кабинет с втория мандат – не сме се отказали да беседваме, тъй като сме сигурни, че България има потребност от постоянно държавно управление.

Казусът Гешев, Сарафов, Тодоров

На мен ми се коства, че след атентата бяха подхванати дейности, които извадиха обществено неща, за които сме говорили за прокуратурата. Но даже и в най-лошите си предвиждания не сме предполагали, че зам.-главният прокурор ще съобщи, че се опасява, че може да бъде погубен. Сякаш омертат е нарушена и излизат притеснителни неща.(…) Това, което е значимо – да се премине към доста дълбока и основна промяна в правосъдната система, е безапелационен Вигенин.

По думите му хората имат значение, само че когато в системата има сбъркани правила, хората стартират да се приспособяват към тази система.

Имаме сериозен проблем както с метода, по който действа системата, по този начин и с личността на Гешев, чиято оставка ние желаеме още от 2022. Но не е работа на нас да споделяме на прокуратурата какво да прави, бе сбит Кристиан Вигенин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР