Вчера във видеообръщение лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов

...
Вчера във видеообръщение лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари Харесай

Асен Василев обясни защо не е приел предложението на Слави

Вчера във видеообръщение водачът на " ИТН " Слави Трифонов показа състава на бъдещо държавно управление и съобщи, че е предложил на трима служебни министри - финансовия Асен Василев, икономическия Кирил Петков и просветителния Николай Денков, присъединяване в кабинет с мандата на Има Такъв Народ. В своя позиция тримата оповестиха, че са отказали на Трифонов поради основни разлики във визиите за финансовата политика.

Министър Асен Василев разяснява тематиката в изявление пред Българска национална телевизия. Той изясни какви са разликите му с програмата на Има Такъв Народ:

" “Моето мнение е, че би трябвало да се подхожда уравновесено, както подхожда служебният кабинет, а те имат много по-агресивна стратегия, що се отнася до намаляне на разноските. Това е главното ”, сподели Василев. И добави, че се усеща удобно или в стопанската система, или във финансите, от други неща не схваща. По-рано стана ясно, че от Има Такъв Народ са му предложили да оглави министерството на околната среда и водите.

Василев отхвърли да разяснява оповестените цели от Трифонов за приватизиране на ББР и концесиониране на някои от инфраструктурните обекти.

Василев изясни при какви условия е податлив да продължи да бъде финансов министър:

" В настройка, в която имаме цялостна независимост на екип. Имаме ясно схващане какви са задачите и дилемите, които би трябвало да се реализиран в границите на едно мое присъединяване в едно държавно управление и имам цялостна независимост на деяние по какъв начин да реализира тези цели и задания. Свобода, каквато имам сега ", безапелационен беше Василев. И попита риторично: “Аз в случай че не съм в стопанската система и финансите - какви цели и задания да реализира? ".

Василев акцентира, че в партийно държавно управление не би взел участие. " Експертно държавно управление, което е съединено ясни цели, задания и небосвод - това е друго нещо. Честно казано, да гадаем бъдещето е нездраво. Трябва да действаме въз основата на това, което е допустимо сега ”, отговори Асен Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР