Вчера, около 12:00 часа, след получен сигнал и незабавни действия

...
Вчера, около 12:00 часа, след получен сигнал и незабавни действия
Коментари Харесай

Полицията осуети пореден опит за самоубийство на Аспарухов мост

Вчера, към 12:00 часа, след получен сигнал и незабавни дейности от страна на служители на реда от Първо районно управление (на МВР), е избавен живота на 48-годишна варненка, която е прекрачила парапета на Аспарухов мост и е пробвала да скочи от него.

След извършената избавителна интервенция, дамата е отведена в лечебно заведение.

Преди тъкмо месец, на 2 юни, полицията още веднъж избави мъж, който бе прекрачил парапета с желанието да скочи от Аспаруховия мост.

Аспаруховият мост във Варна обаче е най-предпочитаното място за самоубийства в страната. От него се хвърлят сред 60 и 80 души годишно. За съпоставяне от моста Голдън гейт в Сан Франциско скачат по към 40 души. Там управляващите взеха решение да вложат милиони долари в защитни мрежи, с цел да се преборят с отрицателната наклонност. В нашата морска столица няма такива проекти.

Въпреки големия брой самоубийства от Аспарухов мост, полицията съумява да разубеди не дребна част от опитващите да приключат с живота си там. Около 40 такива опита се предотвратяват на година.

Зачестилите случаи накараха починалия митрополит Кирил през април 2013 година да отслужи молебен на най-високата точка на моста, с цел да спрат самоубийствата там. Това, несъмнено, не оказа помощ.

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР