Вчера, на 22-ри февруари, пилотираният космически кораб “Юнити от серията

...
Вчера, на 22-ри февруари, пилотираният космически кораб “Юнити от серията
Коментари Харесай

Първата комерсиална астронавтка Бет Моузес: полетът ми беше неописуем!

Вчера, на 22-ри февруари, пилотираният галактически транспортен съд “Юнити ” от серията “СпейсШипТу ” хвърча наред и мина 80-километровата граница, употребена в НАСА и Военновъздушни сили на Съединени американски щати за начало на галактическото пространство. На борда на кораба летяха водачите Майкъл Масучи и Дейв Маккей, както и треньорката на Върджин Галактик Бет Моузес. С триумфа на “Юнити ” Моузес се трансформира в първата жена в историята на космонавтиката, достигнала до галактическото пространство с частен галактически транспортен съд.

Ето какво показа Моузес след задачата: “Първо, желая да благодаря на целия екип, както и на моето семейство и другари. Просто желаех да кажа, че това бе с напрежение, красиво и неописуемо. И ще споделя допустимо най-кратко: Ричард, ще ти хареса ”. Този коментар бе по отношение на желанието на създателя на компанията Ричард Брансън да полети персонално на борда на “Юнити ”, което той възнамерява да стане през юли, точно на 50-годишнината от първата пилотирана лунна задача “Аполо 11 ”. 

Запис от изявлението на Моузес тук: Youtube връзка

На фотографията: реакцията на първата комерсиална астронавтка Бет Моузес след като за пръв път видя Земята от космоса. Photo credit: Virgin Galactic

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР