Вчера Кристина Агилера навърши 40 г. Вижте интересни факти от

...
Вчера Кристина Агилера навърши 40 г. Вижте интересни факти от
Коментари Харесай

Кристина Агилера на 40 г., вижте интересни факти от живота на певицата

Вчера Кристина Агилера навърши 40 година Вижте забавни обстоятелства от живота на певицата:

Още с първата си поява на международната музикална сцена Кристина Агилера провокира същински възторг, с който даде на целия свят да разбере, че тя няма да бъде следващото кратковременно събитие в шоубизнеса, задържало се едвам няколко мига под светлините на прожекторите, а ще се трансформира в същинска звезда, за която хората дълго ще приказват. И тъкмо по този начин се случи. Крехкото момиче, облечено с пай бял потник със сини ресни и червени необятни панталони, фактически " освободи духа от бутилката " и стартира да написа история още с дебютния си сингъл " Genie in a Bottle ". През годините тя последователно се трансформира в жена, която потвърди своето вокално майсторство, утвърждавайки се освен като един от най-силните и запаметяващи се гласове (сопран, с диапазон от 4 октави), чиято техника на осъществяване просто не може да бъде сбъркана, само че и като една от най-успешните поп певици на 21-ви век, чиито качества постоянно са съпоставяни с тези на митове като Уитни Хюстън и Марая Кери, написа dir.bg.

През шеметната си кариера, която продължава към този момент повече от 2 десетилетия, печели общо 5 награди " Грами ", продава повече от 50 милиона копия от албумите си покорява чарта на " Billboard Hot 100 " цели четири пъти с песните си. Но биографията на Кристина съдържа повече от просто някакви си цифри... Нейната история нееднократно е вдъхновявала хората, карайки ги да повярват във опциите си и храбро да се впуснат в гонене на своите копнежи.

А през днешния ден, отбелязвайки нейния 40-и рожден ден, ще си я напомним, тъй като тя несъмнено заслужава да бъде разказана, защото харизматичната русокоска е живото доказателство, че славата спохожда тези, които имат вяра, само че и се борят със всички сили за нея.

Кристина Мария Агилера е родена на 18 декември 1980 година в Сейтън Айлънд, Ню Йорк. Тя е първородното дете на Фаусто Хавиер Агилера и Шели Лорейн, които по-късно ориста подарява с още едно момиче, носещо името Рейчъл. Детството на бъдещата музикална сензация минава тежко по няколко аргументи. Най-основната обаче е татко ѝ, който е боен чиновник, чиято работа принуждава фамилията да се мести непрекъснато - от Флорида през Ню Джърси до Тексас, като най-после се открият в Уексфорд (предградие на Питсбърг, Пенсилвания). Но това надалеч не е най-лошото, защото в свои изявленията синеоката певица на няколко пъти разкрива, че точно през тези години двете със сестра ѝ са били жертва на душевен и физически тормоз от страна на татко им. Онова, което в множеството случаи спасявало майка им от гневните му прояви, били турнетата из Европа, защото тя е пианист към симфоничен оркестър.

" Растейки, не се усещах в сигурност. Да бъдеш безпомощен е най-ужасното нещо, което може да ти се случи. Затова се насочих към музиката, тя беше моето избавление от действителността ", признава пред медията Кристина.

Макар и за малко, пеенето я кара да не помни жестокостта и насилието на своя родител, нанесли ѝ дълбоки контузии. На 5 година открива кино лентата " Звукът на музиката " с Джули Андрюс, чиито осъществявания в лентата трансформират живота ѝ вечно, карайки я да осъзнае с какво желае да се занимава отсега нататък. Търсейки поле за изява, тя стартира да играе в учебни представления, а по-късно става част от църковен хор в Питсбърг.

Когато бъдещата звезда става на 6 година, Шели най-сетне събира храброст да се разведе с Фаусто, след което отива да живее с двете си дъщери при своята майка. Именно бабата на Кристина ѝ вдъхва нужната убеденост, с която да върви по пътя към бляновете си. Тя постоянно ѝ подарява грамофонни плочи, карайки я да пее дружно с тях. След две години " Малкото момиче с огромния глас ", както я назовават съседите ѝ в квартала, събира задоволително храброст да се яви за първи път в телевизионно предаване, където изпява " I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) " на Уитни Хюстън.

Навършвайки 9 година, взема присъединяване в " Star Search " - предходник на известните през днешния ден формати " X Factor " и " The Voice ", само че макар невероятното си осъществяване на " A Sunday Kind of Love ", отпада на полуфиналите.

" След края на предаването момчето, класирало се преди всичко, пристигна при мен и съобщи, че всичко е било нагласено през цялото време. Спомням си, че ме похвали, изтъквайки, че съм му била страхотна конкуренция... Каза ми да не одобрявам нещата във вътрешността, въпреки всичко всичко било просто шоу. След думите му желаех безмълвно да си потегли, само че майка ми настоя да му подам ръка и да му благопожелавам успеха. Беше извънредно, сълзи се стичаха по лицето ми от самото начало ", споделя Агилера.

Горчивият усет на случилото се обаче не я отхвърля от крайната ѝ цел. Скоро тя попада в детския сериал на " Disney " - " New Mickey Mouse Club ", където се изявява пред камера дружно с Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Райън Гослинг и Джей Зи.

Но известността, на която се радва лицето ѝ, не се харесва на нейните съученици. Фактът, че обликът ѝ участва на дребния екран, разсънва злоба у тях и те вземат решение да трансфорат престоя ѝ в класната стая в същински пъкъл. Тогава майка ѝ преценя да я отпише от учебно заведение и персонално да я образова у дома, с цел да може щерка ѝ да се концентрира по-добре върху фотосите на епизодите. Само че две години по-късно компанията взема решение да постави завършек на поредицата. Напускайки снимачната площадка, Кристина напуща и Щатите, като отпътува с Шели за Япония, където прекарва интервала от 1996 година до 1998 година Именно там записва първата си ария " All I Wanna Do ", която е дует с Кейзо Наканиши и даже потегля на турне в Страната на изгряващото слънце. Междувременно майка ѝ се среща и влюбва в Джим Кърнс. Двамата подписват брак, а не след дълго се ражда и синът им Майкъл.

Завръщайки се в родината си, Кристина се свързва с " RCA Records ", надявайки се, че ще се съгласят да я продуцират, единствено че от лейбъла я насочват назад към " Disney ". Въпреки че гледа на това като стъпка обратно, в случай, че един път към този момент са си сътрудничили, тя въпреки всичко им изпраща собствен кавър на " Run to You ". От компанията толкоз го харесват, че ѝ дават опцията да изпее песента " Reflection " към идната им продукция " Мулан ". В последна сметка сингълът печели " Златен глобус " за най-хубава истинска ария от анимационен филм, а триумфът кара " RCA " да съжалят за отхвърли си, при което се обаждат на Агилера, предлагайки ѝ контракт.

Само след няколко месеца се появява дебютният ѝ албум " Christina Aguilera ", станал причина славата да я връхлети като цунами. Любопитна детайлност е, че тя не е желала първият излязъл от него сингъл да бъде " Genie in the Bottle ", защото въобще не го харесвала, само че поради обстоятелството, че след това той се трансформира в безспорен шлагер, едва ли към днешна дата съжалява за него.

Следват редица концерти, голям брой изяви и номинации за разнообразни награди. Така да вземем за пример през февруари 2000 година печели първия си приз " Грами " в категорията " Най-добър нов актьор ". Останалите ѝ статуетки са за " Най-добро групово вокално изпълнеине " през 2002 година за " Lady Marmalade ", " Най-добро женско вокално осъществяване " през 2004 година за " Beautiful ", " Най-добро женско вокално осъществяване " през 2007 година за " Ain " t No Other Man " и " Най-добро осъществяване на поп дует " през 2015 година за " Say Something ".

Наред с оценките, тя получава и звезда на прословутата холивудска алея на славата, което се смята за изключителна чест в средите. Освен това Агилера навлиза и в киното. През 2010 година се снима в лентата " Бурлеска ", чийто сюжет мъчително доста припомня на " Грозна като гибелта ".

Историята споделя за Али Роуз, която напуща дълбоката провинция и се насочва към космополитния Лос Анджелис. Там ориста я води в кабаретен клуб, управителен от някогашната танцьорка Тес. Някога заведението е било известно измежду жителите на Града на ангелите и клиентите са се редели на опашка, с цел да влязат, само че Али го заварва изправено пред съществени финансови усложнения. Въпреки това тя се хваща на работа в него като сервитьорка. А с помощта на певческия си гений, последователно съумява да му възвърне остарялата популярност.

Филмът обаче не се приема добре нито от рецензията, нито от публиката, въпреки режисьорите да поверяват другата основна роля на не кого да е, а на самата Шер. Дори тя обаче не е в положение да наклони везните в друга посока. Това надалеч не пречи Кристина да " заеме " гласа си на една от героините в анимацията " Емотикони: Изрази себе си! " през 2017 година, а на идната година да застане един до друг с Тео Джеймс и Юън Макгрегър в " Zoe ".

Предвид всичките ѝ постижения, както и богатият ѝ опит, не е по никакъв начин чудно, че тя е поканена за един от първите треньори в музикалното риалити " The Voice ", където прекарва три сезона, напътствайки начинаещите актьори на Америка.

През 2005 година Кристина се омъжва за музикалния продуцент Джордан Братман, а на 12 януари 2008 година ражда своето първо дете - Макс Лайрън Братман, чието име е комбиниране от еврейско и латинско име и в превод значи " Моята най-хубава ария ". В негова чест тя прави видеото на песента " Save me from myself " от албума " Back to Basics ". Бракът ѝ обаче не оцелява дълго и през 2010 година тя се развежда със брачна половинка си поради невярност.

Малко след раздялата тя се впуска в нова връзка с Матю Рътлър, който е кино помощник. С него се познават още от 2009 година, когато се срещат на снимачната площадка на кино лентата " Бурлеска ". Кристина и Мат се афишират годежа си през 2014 година, а не след дълго излиза наяве, че изпълнителката на безконечната класика " Beautiful ", е бременна. През 2015 година тя ражда момиченце, което кръщава Съмър Рейн. Двамата с половинката ѝ признават, че не бързат със сватбата, тъй като Агилера към този момент е предходна по този път и не желае да прибързва.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР