Възстановяването на европейската икономика ще бъде по-бавно, отколкото се очакваше.

...
Възстановяването на европейската икономика ще бъде по-бавно, отколкото се очакваше.
Коментари Харесай

Икономиката на Европа ще се възстанови по-бавно от очакваното

Възстановяването на европейската стопанска система ще бъде по-бавно, в сравнение с се очакваше. Това предизвести вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

We all share the urgency of reaching a swift agreement on with its Recovery and Resilience Facility.

Member States need to prepare and implement ambitious Plans with reforms and investments to support the recovery and transform their economies.
— Valdis Dombrovskis (@VDombrovskis)

По време на конференция след срещата на финансовите министри от Европейски Съюз (ECOFIN) Домбровскис означи, че " пандемията е оказала голямо въздействие върху стопанската система " и акцентира, че бъдещите ограничения и регулации на Европейския съюз би трябвало да благоприятстват възобновяване.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Пандемията от ковид ще докара до утежняване в стандарта...

В края на октомври вицепрезидентът на Европейска комисия изрази сходно мнение пред италианския вестник La Stampa, наблягайки, че Европейски Съюз е подготвен да утвърди спомагателни фискални ограничения в поддръжка на стопанските системи на страните членки.

Европейската комисия удължи държавната помощ, обвързвана с ковид, с още 6 месеца до 30 юни 2021 година По-рано Домбровскис посочи смисъла на цифровия налог за финансиране на бъдещи обществени стратегии.

Втората вълна на вируса може да заличи растежа в еврозоната

Деветнайсетте страни от еврозоната се притесняват, че втората вълна на ковид ще заличи постигнатия мъчно стопански напредък през последните няколко месеца, съобщи DPA.

" Засилването на разпространяването на вируса и новите ограничения за битка с него в допълнение усилиха несигурността и евентуално ще окажат въздействие на възобновяване ", предизвестиха в общо официално съобщение финансовите министри от еврозоната след вчерашните си договаряния.

Фондът за стимулиране на стопанските системи и седемгодишната бюджетна рамка на обща стойност 1,8 трлн. евро би трябвало да бъдат изпълнени като приоритет, с цел да може през 2021 година бързо да се раздадат средства, споделят министрите.

Миналата седмица стана ясно, че стопанската система на еврозоната е постигнала напредък от 12,7% през третото тримесечие след трагичен спад през предходните месеци.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР