Възстановява се присъственото обучение за паралелките, в които 30% от

...
Възстановява се присъственото обучение за паралелките, в които 30% от
Коментари Харесай

От утре: Всички в клас при 30% съгласие за тестване

Възстановява се присъственото образование за паралелките, в които 30% от учениците желаят да се върнат в учебно заведение с тестване или „ зелен документ “. Новото изискване влиза в действие от 15 декември. Досега, в случай че за 50% от учениците нямаше единодушие за проучване или „ зелен документ “, целият клас оставаше в електронно образование, което ощетяваше искащите да учат присъствено.

От просветното министерство споделят, че посредством намаляването на условия % в учебно заведение ще се върнат повече деца, които в този момент са у дома поради отхвърли на своите съученици или на техните родители за проучване за COVID-19 един път в седмицата.

Към сегашния миг съвсем 480 000 деца и младежи са в учебно заведение със „ зелен документ “ или тестване за COVID-19 един път в седмицата в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души. Над 48 200 от тях имат годен документ на имунизация, преболедуване или съществуване на антитела.

Повече от 85 000 възпитаници влизат в клас без проучване в общини с по-малко от 250 заболели на 100 000 души.

При тестването на 6 и 13 декември са открити 232 инфектирани възпитаници. Най-много – 92, са те в началните класове. На второ място са гимназистите със 72 положителни резултата, при учениците от V до VII клас позитивните проби са 68.

60 са позитивните учители, 32 е броят при непедагогическите експерти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР