Възрастен българин, който наближава 100-те, продължава да кара кола и

...
Възрастен българин, който наближава 100-те, продължава да кара кола и
Коментари Харесай

97-годишен шофьор на пътя! Каза уникални неща

Възрастен българин, който наближава 100-те, не престава да кара кола и да съблюдава разпоредбите.

Аз съм сигурен, само че се тормозя от другите, споделя 97-годишният Марин Папурков, който не слиза от 55-годишната си „ Варшава “, съобщи bTV.
-->
На 22 март 79-годишен мъж, карал близо 20 километра в насрещното платно на магистрала, бе арестуван от полицията. На този декор от Европейската комисия предлагат по-строги правила за възрастните водачи.

„ Водачът е декларирал, че се е прибирал от болнично заведение. На пътния възел при Яна се объркал и влезнал в платното за насрещно придвижване на Автомагистрала „ Хемус “, разяснява ст. комисар Петър Соколов, шеф на ОДМВР-София, написа dunavmost.com.

Мъжът е спрян край Скравена. Пробите за алкохол и опиати са негативни. Отведен е в районното ръководство на Ботевград, а след няколко часа е пуснат. След случая от фамилията му забранили да кара на дълги дистанции.

„ Нагоре не му давам. Над 100, над 90 – не му давам. Аз следя “, споделя брачната половинка му Петранка Личева.

Европейската комисия предлага да се понижат периодите на годност на документите на водачите над 70 години. Да вървят на всеки 5 години на медицински прегледи и да карат опреснителни курсове.
Всичко за Вашата сватба


„ Трябва да бъдат взети ограничения във връзка с възрастните водачи, само че и освен на тях, а на всички водачи “, разяснява автоинструкторът Росен Георгиев.

Как приема предложенията 97-годишният Марин Папурков, който не слиза от 55-годишната си „ Варшава “.

„ Малкото дете като го изкъпеш, майка му го цунка по дупето. Дъртият го умият с метлата и го ударят с дръжката – това е разликата. Аз съм сигурен. Опасявам се от другите “, споделя Папурков.

Дъщеря му Надка Петкова също се тормози от другите участници в придвижването, които карат безразсъдно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg