Възраждане ще сезират КС заради отнетото им право да направят

...
Възраждане ще сезират КС заради отнетото им право да направят
Коментари Харесай

Възраждане питат КС за отнемането на концесията на Росенец

" Възраждане " ще сезират Конституционен съд поради отнетото им право да създадат промени преди второ четене на закона, с който се урежда отнемането на концесията на пристанище " Росенец " от компанията " Лукойл ". Това разгласи в коридорите на Народното събрание водачът на партията Костадин Костадинов, съгласно който има заплаха страната да бъде съдена и да заплаща обезщетения на компанията.

 

" Не за първи път Конституционния съд е последното леговище на българското правораздаване и българската държавност. Надяваме се, че и този път ще бъде по този начин. Лошото обаче знаете ли кое е? Ще минава време. През това време ще бъдат стартирани правосъдни каузи. Българската страна ще бъде съдена. Излиза, че Лукойл може да работи без проблеми в Холандия и Белгия, и в Бенелюкс като цяло, а в България не може ", разяснява Костадинов. 

 

От " Възраждане " дадоха обещание да провеждат митинги против държавното управление, когато " ръководещите минимум чакат ". Със сходни рецензии и със закана да употребяват всички парламентарни средства като чуване на министри, излязоха и от Българска социалистическа партия. Лидерът на партията Корнелия Нинова дефинира случилото се като " тъпчене на Конституцията “. В законопроекта няма мотивация - оценка за влияние върху стопанската система, екологията и цените, уточни тя.

 

" Питаме вносителите. Ама какво може да ти каже Бойко Борисов за оценка на въздействието на някакъв закон. Ами той бъкел не схваща от това, но подписал се преди всичко, тъй като би трябвало да бъде ястребът. Трябва да си избави за следващ път кожата от правораздаване. Паралелната страна се върна с 200, както споделяше Борисов. Тези по средата – Политическа партия и Демократична България – умните, красивите, демократите, в този момент са им салфетката, с която ГЕРБ и Движение за права и свободи се трият. Ей това не можем да го разберем ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР