„Възраждане“ ще се яви сама на парламентарните избори. Това заяви

...
„Възраждане“ ще се яви сама на парламентарните избори. Това заяви
Коментари Харесай

Костадинов: Машинното гласуване ще промени изцяло ситуацията

„ Възраждане “ ще се яви сама на парламентарните избори. Това съобщи в " Денят стартира " водачът на партията Костадин Костадинов.

„ Смятаме, че тези обединения, които до предходната седмица бяха в ръководството, търпят сериозна рецензия за дейностите си, които започнаха в ръководството на страната в последните 6 години. Защото Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ управляваха страната още в интервала на втория кабинет на Бойко Борисов и са директни носители и отговорници за всички дейности на кабинета на Борисов “, сподели Костадинов.

Всички станахме очевидци по какъв начин всичко, свършено в този мандат, беше стоварвано на гърба на огромния сътрудник. И остана неусетно, че зад огромния сътрудник стоят няколко други по-малко обединения, които управляваха цели браншове в българската политика – защита и екология, в които имаше най-големи кавги, в това число и арести. Точно заради тази причина няма по какъв начин да седнем да беседваме с сходни хора, добави водачът на „ Възраждане “.

Веднага след изборите ние правихме поредност от допитвания. Повече от 97 % от нашите гласоподаватели споделиха, че не желаят коалиция.

Ние в това отношение сме предвидими, защото „ Възраждане “ няма нито един платен и корпоративен избор. Зависим от своите гласоподаватели. Ако не се съобразяваме с тяхната воля, няма да присъстваме в политиката, уточни още Костадинов.

Патриотичният избор ще се сплоти на тези избори зад „ Възраждане “, уверен е Костадинов.

Основен съперник, по думите му, са апатията и неверието на българските жители, че нещо зависи от тях. 32 години от началото на измененията голямата част от българите не имат вяра, че от тях зависи нещо.

Ако аз желая да стана народен представител непременно на 11 юли, ще стана. Ще станат и още няколко индивида от нашата организация. Но ние не желаеме непременно. Това ще унищожи организацията, сподели още Костадин Костадинов.

По думите му, последните парламентарни избори са били фалшифицирани.

„ Ние имаме 2,5 % от формалните резултати. Имахме към 1 500 покровителя в цялата страна, тъй като всички наши покровители бяха доброволци. Във всяка една от секциите, в които имаме покровители, междинният % на „ Възраждане “ е сред 5 и 7 %. Във всички останали 11 000 секции, тъй като има 12 500 секции в страната, „ Възраждане “ има сред 0,5 и 1,5 %. В чужбина имаме 7,5 % и сме пета политическа мощ. Казвам, че изборите бяха фалшифицирани. И в този момент с новото машинно гласоподаване считам, че този % ще бъде погубен до нула. На процедура считам, че в този момент това ще даде гаранция за доста по-честен избор “, съобщи Костадинов.

„ Машинното гласоподаване е това, което трансформира напълно обстановката. Трябваше да бъде още на този избор единствено машинно гласоподаване, само че в последния миг ГЕРБ трансформираха Изборния кодекс и направиха и машинно, и хартиено гласоподаване. И това разреши да има разминаване в резултатите “, добави той.

Поясни, че машинното гласоподаване има най-големия плюс – два протокола, а не един. Единият в машината, а другият, когато се броят хартиените бюлетини, които излизат от машината.

Според Костадинов, колкото повече българи гласоподават в чужбина, толкоз по-добре за България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР