Възраждане поискаха оставката на Тагарев, обвиниха новия шеф на ТЕРЕМ

...
Възраждане поискаха оставката на Тагарев, обвиниха новия шеф на ТЕРЕМ
Коментари Харесай

Възраждане поискаха оставката на Тагарев, обвиниха новия шеф на ТЕРЕМ за кадруване в полза на Украйна

" Възраждане " желаеха оставката на Тагарев, упрекнаха новия началник на ТЕРЕМ за кадруване в интерес на Украйна. Това съобщи в декларация от името на парламентарната група водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов във връзка с назначението на новия началник на ТЕРЕМ Калин Димитров и по отношение на наложената глоба върху кмета на Болград, съобщи кореспондент на " Фокус "

" С неописуема безочливост същото това лице (бел. от ред. – Тодор Тагарев) назначи собствен сътрудник, споделям сътрудник, тъй като той е от държавните служби на Украйна, тъй като както е добре известно заемащият поста министър на защитата преди години е работил в Украйна и е получавал заплата за това. Той излъга тогава, като сподели, че не получавал заплата, само че след това са оказа, че са му плащани доста солидни суми неправителствени организации.

Интересно по какъв начин по този начин неправителствени организации заплащат заплати на украински държавни чиновници, само че явно това е някаква нововъведена система в Украйна, която като нищо може да бъде въведена и тук, тъй като виждаме, че украинският преден опит се вкарва и в България ", съобщи Костадинов.

По думите му министърът на защитата назначава чиновници в отрасловото му ведомство, които са работили в държавните структури на Украйна. 

" След като беше назначено лицето Тагарев за министър на защитата, той сега стартира да назначава други свои сътрудници, украински държавни чиновници, какъвто е назначеният от него началник на ТЕРЕМ Калин Димитров. За никого не е загадка, че американското посолство кадрува в нашата страна, само че сега виждаме, че има доста сериозна конкуренция в лицето на украинското посолство ", сподели още той.

Костадинов съобщи, че кмета на Болград бил глобен от езиковия омбудсман за това, че приказвал не на украински език. Според водача на третата политическа мощ не конкретизирано какъв е този език, който е употребен. 

" Общо взето сякаш към този момент е редно да приказваме за това кой не кадрува от непознатите посланици, в сравнение с по тази причина кой кадрува, обаче е извънредно обидно и унизително за нас българите, а не за украинските чиновници като Тагарев, тъй като единствено преди две седмици един българин, и то не инцидентен българин, беше глобен от украинската страна.

Става въпрос за кмета на Болград Сергей Димитриев, който беше осъден от езиковия омбудсман на Одеска област. Сергей Димитриев в хода на общинския съвет за няколко минути е употребявал тирада и думи на така наречен " недържавен език “. В информация, която излезе във " Вести. УА “ – това е украински уебсайт, а не е обвързван с Русия или нещо друго. В информацията, която излезе не написа какъв е този " недържавен език “, само че написа, че санкцията, която е наложена от езиковия омбудсман, е наложена незабавно ", съобщи водачът на " Възраждане ".

Според него ръководещите политически сили би трябвало да премислят решенията си за подкрепяне на украинската страна и изпращането на помощ поради войната, която Русия води против суверенната страна. 

" Тя не се апелира. Достатъчно е някой да те чуе и по-късно да изпрати донос на съответния езиков омбудсман и санкцията се постанова. Това е процедура, която явно ръководещото болшинство пази. На същата тази страна, която санкционира своите жители, говорещи на непознат език, на същата тази страна ние ще предоставим и предоставяме големи помощи, оръжия, ще подвигаме възбраната за дъмпингово зърно и какво ли още не ", сподели той.

Според Костадинов част от страните в Европейски Съюз, които имат малцинства в Украйна, упорстват за това майчините езици да им бъдат защитавани. Той изиска позиция от страна на Министерството на външните работи, която да отбрани българската диаспора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР