Възраждане няма да подкрепи Бюджет 2022. Това заяви за News.bg

...
Възраждане няма да подкрепи Бюджет 2022. Това заяви за News.bg
Коментари Харесай

Възраждане не вижда политики в Бюджет 2022


" Възраждане " няма да поддържа Бюджет 2022. Това съобщи за News.bg заместник-председателят на Народно събрание и народен представител от " Възраждане " Цончо Ганев . Това, което видяхме в макрорамката на бюджета, може да се квалифицира с израза " доста от същото ", акцентира той. Това, което наблюдавахме 12 години от ГЕРБ, по думите му, се вижда и в този момент в огромна степен и в актуалните параметри на бюджета.

Фрапиращо е, че в случай, че имаме импортиран бюджет в този момент, още с внасянето му Министерски съвет и министърът на финансите декларират, че след няколко месеца ще има нова актуализация , подлага на критика националният представител. Какво гласуваме - краткотраен бюджет, което е цялостен парадокс, отсече Цончо Ганев.

Имаме двуцифрена инфлация, обезпокоен е още той, като изясни, че се разминават данните на държавното управление за инфлацията и данните на Българска народна банка, което ще е стеснителен сигнал . Има едно неписано предписание, че фантазия на всеки финансов министър е да има висока инфлация, тъй като има огромни доходи в бюджета, които след това той да преразпределя, сподели Цончо Ганев. По думите му сега има огромни приходи в хазната, само че те не са от изсветляване не стопанската система, а се дължат главно на инфлацията. В същото време това се отразява зле на стопанската система, защото има банкрути на компании и фамилни бизнеси.
 От Възраждане считат Бюджет 2022 за стеснителен
От Възраждане считат Бюджет 2022 за стеснителен

Според Цончо Ганев има от риск от непрозрачно систематизиране на милиарди левове.

Проблем за партията сега са високите сметки за хората и дребните компании. Няма по какъв начин да подкрепим бюджета, посочи Ганев и изясни, че е стеснителен заложеният растеж на финансовите разноски, планувани за тази година. Ако тези финансови разноски се случат действително, по думите на депутата, би трябвало да се осъществят големи инфраструктурни планове. Такива огромни планове няма да се случат, тъй като не са стартирали даже тръжните и идейни планове. Не са минали и публичните поръчки. Това значи, че заложените високи равнища на финансови разноски няма да се осъществят като разноски и още веднъж ще остане буфер от няколко милиарда в края на годината, които Министерски съвет ще преразпределя, посочи националният представител от " Възраждане ".

Заявката на Политическа партия, че тези разходи ще минават през глобата на Народното събрание, няма да се случи, счита Цончо Ганев и даде за образец разходването на средствата от държавното управление от началото на тази година с решение на Министерски съвет. Няма никаква смяна, няма поръчки за обществена политика , уверен е Цончо Ганев. Няма стъпки за действително решение на проблемите в енергетиката, няма политика, съгласно депутата, за действителна поддръжка на пенсионерите, а не да им се дават коронавирус надбавки. Позитивното в бюджета, съгласно депутата от " Възраждане ", е че се усилват майчинските за развъждане на дете през втората година и че вероятно ще има безвъзмездни ясли и детски градини. " Възраждане " предлага нулева ставка за Данък добавена стойност за храните, влизащи в така наречен дребна потребителска кошница. Парите за тази мярка ще дойдат, по думите му, от постъпленията поради високата инфлацията. Нулева ставка от партията желаят и за медикаменти, както и за газа за бита. Нулевата ставка ще важи за една година. Това автоматизирано ще понижи цените на медикаментите и храните с 20%. Ганев се надява болшинството да поддържа най-уязвимите хора в рецесията, гласувайки техните оферти.
 Фискалният съвет сигнализира за съществени дефекти в Бюджет 2022
Фискалният съвет сигнализира за съществени дефекти в Бюджет 2022

Сред тях е действителната заплаха, заложеният растеж на Брутния вътрешен артикул, да не бъде реализиран,
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР