Възпоменание на 146-ата година от гибелта на Васил Левски ще

...
Възпоменание на 146-ата година от гибелта на Васил Левски ще
Коментари Харесай

146 г. от гибелта на Васил Левски

Възпоменание на 146-ата година от гибелта на Васил Левски ще събере обществеността на Карлово и вицепрезидента Илияна Йотова пред паметника на Апостола през днешния ден.

Церемонията в родния му град стартира в 18 ч.

Час по-късно възпитаници от СУ " Васил Левски " ще изнесат спектакъла " Васил Левски - един несбъднат сюжет " в Народно читалище " Васил Левски - 1861 ", а Йотова ще бъде измежду феновете.

Възпоменателното отбелязване на годишнината е под патронажа на вицепрезидента.

Във възпоменателна гала във връзка обесването на Левски ще се включи и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в Петрич. В 18:15 ч. тя ще участва на ритуала по полагане на венци и цветя в символ на респект към Апостола на свободата и ще произнесе слово.

Също през днешния ден Столичната библиотека и фондация „ Въздигане “ ще показват новата книга на Николай Иванов „ Проучванията на евреите за бесилката и гроба на Левски “, дружно с документална галерия, обвързвана с последните разкрити документи за гибелта на Апостола. Откриването е от 17:30 ч. в Мраморното предверие на Столична библиотека.

От през днешния ден Драгоман ще има монумент на Левски. Той ще бъде публично открит в 11 часа.

Панихиди, поклонения и културни събития по отношение на отбелязването на 146 година от гибелта на Левски са планувани още в Добрич, Велико Търново, Кюстендил, Стара Загора.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР