Възможностите за облекчаване на условията за пътувания на молдовски граждани

...
Възможностите за облекчаване на условията за пътувания на молдовски граждани
Коментари Харесай

Обмисля се отпадането на изискването на PCR тест за молдовски туристи

Възможностите за облекчение на изискванията за пътувания на молдовски жители в България и подготовката за идния зимен сезон разиска вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова с посланика на Молдова Н. Пр. Анатол Чебук, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.
От началото на месец август молдовски жители могат да посещават България при показване на негативен PCR тест за, като все още взаимно с всички способени институции се разискват опциите за отпадане на това условие, съобщи министър Николова, като акцентира, че молдовските туристи са мечтани посетители у нас.
 Здравната система в Молдова е на ръба на опциите си поради COVID-19 Здравната система в Молдова е на ръба на опциите си поради COVID-19
Здравната система в Молдова е на ръба на опциите си. Районната болница в Тараклия, населенa с етнически българи област, е препълн...
През 2019 година те са били повече от 256,7 хиляди, което съставлява растеж от 10.3% по отношение на 2018 година, демонстрират данните на Националния статистически институт. Н. Пр. Анатол Чебук благодари за проведена среща и осведоми, че се водят диалози за облекчение на транзитно-преминаващите туристи, което се чака да увеличи броя на визитите им. Посланикът сложи въпроса за ограниченията и дейностите, които се възнамеряват за идния зимен сезон. В отговор вицепремиерът увери, че се прави всичко допустимо за застраховане на сезона. За нас е значимо да има задгранични посетители в курортите ни, които са изцяло безвредни, уточни още тя. По време на срещата бе разисквана и опцията да стартира работа експертна група, съгласно съглашението за съдействие сред Молдова и България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР