Възможно ли е наистина науката да открие ключ към вечен

...
Възможно ли е наистина науката да открие ключ към вечен
Коментари Харесай

Фонтанът на младостта: какво е „неопределена продължителност“ на живота

Възможно ли е в действителност науката да открие ключ към безконечен живот? Експертите не са разкрили способ, който да ни трансформира в непобедими, безсмъртни същества, които да са неподатливи на физически контузии и апетит. Но все пак доста проучвания работят в посока на това, да трансфорат стареенето в предотвратимо заболяване. Ефективното блокиране утежняването на положението на нашите тела би означавало, че хората ще могат да живеят несигурно дълго време.

Питър Диамандис, съосновател на основаната в Сан Диего лаборатория за генетични проучвания Human Longevity ( “човешко дългоденствие ”) , приказва пред Калифорнийския университет по тематиката за провокациите, свързани със стареенето и утежняване положението на тялото. Според него, ключът към неопределената дълготрайност на живота се крие в подобряването на механизмите, лекуващи тялото ни. Неговите проучвания изследват опцията за потребление на стволови кафези и наномашини за регенериране на телата ни.

Миналата година проучвателен екип от Училището по Медицина на Университета Станфорд съумяха да употребяват хромозомни разширения, които усилиха фрапантно скоростта на клетъчното разделяне, механизъм на тялото да се регенерира, който с времето отслабва. Резултатите сочат късмет за завъртане на биологичния часовник наопаки.

Метформин, лекарство употребявано за надзор на диабета, беше наречено „ шадраван на младостта “, след откритието, че може да удължи живота на животни и да защищава от рак. Лекарството усилва броя на кислородните молекули, обработвани от клетката, ускорявайки метаболитните и клетъчните процеси, жизненоважни за положителното ни здраве. Клинични проби за потреблението на Метформин като средство против стареенето започнаха през февруари.

Разработчиците на Метформин настояват, че лекарството би могло да удължи човешкия живот до 120 години, нещо което звучи като научна фантастика. Факт е обаче, че науката способства от ден на ден и повече за разбирането на човешкото тяло и битката със болесттите, включително и тези, които идват с напредването на възрастта.

Кой желае да живее постоянно? Отговорите са разнообразни за другите хора, само че последните развития в науката имат за цел да държат човек в най-хубаво здраве и да допринесат за отбягване на болката и компликациите, свързани с дегенеративните болести.

Стефани Ледерман, шеф на Американската фондация за проучване на стареенето в Ню Йорк споделя: „ ние търсим фонтана на младостта … търсим метод да удължим човешкия живот, не безконечен живот. “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР