Възможно е момиче да е уредило убийството на Димитър Малинов

...
Възможно е момиче да е уредило убийството на Димитър Малинов
Коментари Харесай

Смразяваща версия! Момиче уредило убийството на Митко. Майка му: До последно си е писал с нея

Възможно е момиче да е уредило убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Тази версия за първи път стартира пред „ Телеграф “ майката на убитото момче Атанаска Бакалова.
При разпитите в прокуратурата обвиненият Рангел Бизюрев също е обяснил, че е схванал, че Митко е приказвал неприятни неща за него, а по-късно била проведена среща сред двамата, с цел да се схванат.
Срещата не е изключено да е била уредена от момичето или пък то да е било мотив за нея, както се разяснява още от началото, че разногласието им е бил точно поради жена. „ Възможно е момиче да е изкарало сина ми от къщи във съдбовната вечер. Той си е писал до последно с едно момиче и то най-вероятно го е помолило да излезе “, разяснява в изявление за „ Телеграф “ майката Атанаска Бакалова. От обясненията при разпита на Рангел Бизюрев тази догадка не се изключва. Тъй като разпитът не е обществен, не се знае подари Бизюрев е загатнал въпросното момиче, споделил ли е кое е, с цел да бъде разпитано, и то като очевидец.
Обиди
Бизюрев е признал, че е удрял Митко. Това става след настъпил случай сред двамата, откакто обвиненият е получил информация, че е бил обиждан от страна на Митко. Бизюрев е пояснил, че е поискал единствено да се види с Митко и да поговорят. Те са почнали да приказват, разменили са си обидни реплики. Бизюрев е нанесъл няколко удара по тялото на Митко, само че отхвърля обаче да го е удрял по лицето и по този начин да му бъде счупена носната бариера, довела до гибелта. По думите на юриста беглецът е отрекъл да го е блъскал и ритал Митко.
Разкритие
30-годишният мъж признал, че е нанесъл 4 удара на Митко, само че в тялото, а не в лицето, както в действителност твърди очевидецът Борислав Динков. Тук е имало несъгласия в показанията им. Бизюрев оказа цялостно подпомагане на проверяващите, той е декларирал, че Борислав Динков не е нанасял удари по Митко. Относно заравянето на тялото юристът му Димитър Колев сподели, че Бизюрев е декларирал, че колата, с която е карано тялото, е била на бащата на близнаците.
Борислав и Валентин Динкови се сочат за укриватели. Майката на Митко обаче е безапелационна, че те освен са укрили тялото на сина й, само че и са забъркани в убийството му. „ Не може да са единствено двама души. Мисля, че има повече забъркани “, разяснява Атанаска Бакалова. Тя е уверена, че с изключение на близнаците има и други забъркани в бруталното ликвидиране на сина й. Екстрадираният от Дания у нас Бизюрев кацна с полет късно вечерта в сряда, а в четвъртък беше конвоиран с защита на Министерството на правораздаването до Окръжния съд в Пловдив, а по-късно отведен окован в ареста на Пловдивския затвор. Преди съдът да прегледа мярката му за неотклонение, Бизюрев бе разпитван в продължение на часове от прокурори.
Укриване
Бизюрев е упрекнат, че е пребил до гибел 24-годишния Димитър Малинов на 20 юли 2023 година в село Цалапица. Тялото на Митко бе намерено седмица по-късно, заровено в покрайнините на селото. Още преди да бъде открит трупът на жертвата му, Бизюрев напусна България и се укри. Срещу него бе повдигнато задочно обвиняване и бе издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА). Мъжът бе открит в края на септември на територията на Нидерландия, само че не е арестуван от тамошните управляващи.
Причината беше, че към оня миг българската ЕЗА не се признаваше в останалите страни – членки на Европейския съюз. Така Бизюрев не е бил арестуван от управляващите, макар че е бил установяван първо на територията на Германия, а по-късно и на територията на Нидерландия.
Откази
Масовите отводи в Европейски Съюз да извършват ЕЗА от България станаха, откакто Съдът на Евросъюза откри липса на ефикасна правосъдна отбрана за лицата, чието предаване желае българската прокуратура. От Съда на Европейския съюз показват, че при ЕЗА прокурорът може да се квалифицира като „ издаващ правосъден орган “ и би трябвало да предстои на правосъден надзор. В останалите страни членки на съюза ЕЗА се издава от съответния съд, а не от прокурор. След законова смяна у нас това стана допустимо.
Междувременно Бизюрев бе открит в дребен недодялан град в Дания в края на ноември 2023 година, Там той се изправи пред две правосъдни инстанции – градските магистрати и Върховния съд, които надлежно позволиха и потвърдиха изгонването му в България, което в последна сметка към този момент е реалност.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР