Възможно е да се добавят или трият файлове от иззетите

...
Възможно е да се добавят или трият файлове от иззетите
Коментари Харесай

Възможно е да се добавят или трият файлове от иззетите компютри на TAD Group

Възможно е да се прибавят или трият файлове от конфискуваните компютри на компания "TAD Group ". Tова съобщи ръководителят на Българската асоциация на сертифирцираните етични хакери Ростислав Петров. Според него офанзивата против огромен % от хора в страната е класическа форма на кибер тероризъм и задачата в 90% от случаите е да се дестабилизира страната.

"Държавата в този случай не е отговорна, а по-скоро виновниците са тези хора, на които им е поверена сигурността на сходни сайтове”, добави Петров пред NOVA телевизия. По думите му обаче няма процедура компании, занимаващи се с киберсигурност да разрушават системите за отбрана на компании за да ги принудят да станат техни клиенти. Това били единични случаи.

Според секретаря на асоциацията Павел Георгиев няма нужда от промяна на паролите на електронните пощи на хората, чиито персонални данни са изтекли при хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Това би било целесъобразно, в случай че в базата на приходната организация е имало такава информация.

Според прокуратурата "ТАД Груп " се е занимавала с киберрекет и компанията стои зад източването на персоналните данни на към 5 млн. българи от Националната организация по приходите.

Първоначално като обвинен беше притеглен 20-годишният компютърен експерт Кристиян Бойков. В сряда и комерсиалният шеф на TAD Group Георги Янков публично бе упрекнат в тероризъм посредством киберпрестъпления, откакто следствието бе трансферирано от Софийската градска прокуратура на Специализираната прокуратура. Янков е пуснат под парична гаранция от 20 хиляди лв.. За сходно закононарушение, което би било казус в България, законът планува до 15 години затвор. Всички останали чиновници на компанията са подали молба за овакантяване.

По неофициална информация притежателят Иван Тодоров ще бъде разгласен за интернационално търсене. Твърди се, че ще бъде издадена Европейска заповед за арест и алена бюлетина на Интерпол. Тодоров е притежател на десетки компании у нас, свързани главно с ръководство на хотели и заведения за хранене из цялата страна. Той има бизнес и с недвижими парцели, а от 2016 година се занимава и с киберсигурност. Адвокатите му настояват, че Тодоров е на бизнес пътешестване в Канада, планувано от дълго време.

"ТАД Груп " е учредена през 2014 година с начален капитал от над 190 000 лв. и отдава права за франчайз. Има клонове още във Англия, Ирландия и Румъния. Според последния доклад на българското сдружение "ТАД Груп " има доходи от 214 хиляди лева за 2018 година, а облагата ѝ възлиза на 8000 лв.. Броят на заетите е шестима души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР