Възможна е енергийна криза през следващата зима поради недостиг на

...
Възможна е енергийна криза през следващата зима поради недостиг на
Коментари Харесай

МАЕ: Възможна е енергийна криза през следващата зима

" Възможна е енергийна рецесия през идната зима заради дефицит на полутечен нефтен газ ", предизвести ръководителят на Международната организация по енергетика. Той също по този начин подлага на критика отхвърли на Германия от нуклеарната енергетика, съобщи Анадолската организация.

" Бих желал да има опция за удължение на времето на работа на (атомните централи) с още, в случай че е належащо ", споделя Фатих Бирол в изявление за немското бизнес списание Handelsblatt.

Ако това е механически допустимо и популацията го приема, нуклеарната сила би трябвало да бъде алтернатива, сподели Бирол. Въпреки че решението се взема от държавното управление, ръководителят на МАЕ уточни сходни полемики, които е водил с Белгия.

По думите му в този момент белгийското държавно управление е удължило периода на употреба на нуклеарните централи с 10 години.

По мотив на новите терминали за полутечен природен газ в Германия Бирол съобщи: " Изграждането на терминала за 200 дни е в действителност рекордно.

Той също по този начин предизвести за дефицит на полутечен природен газ, като изясни: " Между другото, съществуването на терминали не значи, че имате газ. " И добави: " Когато китайската стопанска система се засилва, няма да е елементарно да се купят плануваните количества на международния пазар. "

В изявлението Бирол също по този начин предизвестява европейците да не бързат да афишират енергийната рецесия за завършила.

" Следващата зима ме тормози ", сподели Бирол. Той добави: " Липсата на съветски газ, завръщането на Китай като вносител, дребният растеж на доставките: тези три фактора вършат идната зима предизвикателство. "

Според него доста държавни управления са удовлетворени от относително лекия ход на рецесията до момента. " Но се притеснявам, че те са прекомерно удовлетворени ", акцентира Бирол.

Той е на мнение, че Европа би трябвало да продължи да понижава потреблението на газ, като в това време откри нови снабдители на газ и сама навлезе в производството на сериозни минерали, в допълнение към разширението на възобновимата сила.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР