Възходът на футбола в Северна Македония в последните години се

...
Възходът на футбола в Северна Македония в последните години се
Коментари Харесай

Тасевски: На България ѝ липсват футболисти, които да играят в топ първенствата на Европа

Възходът на футбола в Северна Македония в последните години се дължи на вярната работа с младите, на шанса, който им се дава да играят при мъжете, както и на сполучливите вложения в инфраструктурата и терените.

Това разкри пред Българска национална телевизия някогашният национал на противника на България в Лигата на нациите – Дарко Тасевски, който е някогашен състезател на Левски и сегашен подобен на Славия.

Българските „ лъвове “ посрещат северномакедонските „ рисове “ на 2 юни в Разград. В състава на гостите единствено двама футболистите, играещи в локалното състезание. Повечето от останалите са в топ шампионатите на Европа.

„ Първенствата на България и Северна Македония не може да ги съпоставяме с топ шампионатите на Европа. Участието на северномакедонските футболисти в огромните мачове повдигат равнището на националния ни тим. Може би тъкмо това липса на България сега. Тук има качествени и надарени футболисти, само че българското състезание не е задоволително мощно “, стартира Тасевски.

Според него мощните страни на северномакедонците са колективът и психическото преимущество след успеха над европейския първенец Италия в плейофите за Световното състезание по футбол в Катар.

„ Напоследък Северна Македония има относително по-добри резултати от България и се чака с лекост да победи, само че аз не мисля по този начин, тъй като познавам футболистите и на двата отбора. Мачът ще бъде равносилен, този, който има по-голям хъс и предпочитание за победа, той ще се поздрави с трите точки “, приключи Дарко Тасевски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР