Въздействието на начина ни на живот върху здравето ни и

...
Въздействието на начина ни на живот върху здравето ни и
Коментари Харесай

Защо да избираме местно отглеждани зеленчуци и плодове

Въздействието на метода ни на живот върху здравето ни и върху околният свят към този момент не предстои на подозрение. Несъмнен факт е и, че пресните плодове и зеленчуци са в основата на здравословното хранене поради наличието на витамини, минерали и антиоксиданти в състава им, които въздействат удобно върху всички витални процеси.

Местни и вносни плодове и зеленчуци

Има един факт, който оказва значително въздействие върху действието на зеленчуците и плодовете и той постоянно се подценява. Това е произходът им. Продуктите, които не са пропътували целия свят, с цел да стигнат до трапезата ни, са надалеч по-полезни за организма от вносните. Става въпрос за импорт на артикули, които виреят и на локална почва. Има аргументи за предпочитане на локална продукция пред вносна. Ето най-важните изгоди от районните плодове и зеленчуци:

Пресните локални артикули са с по-висока хранителна стойност

Тази констатация има своите учредения. Колкото повече време лишава, с цел да дойде един артикул на трапезата ни, толкоз повече витамини и минерали е изгубил. Откъснат ли се един път плодовете и зеленчуците стартират да губят от потребните си субстанции.

Всеки локален вид е съгласуван с климата на района. Това значи, че продуктът е по-устойчив, има по-малка потребност от пестициди, с цел да бъде отгледан. Няма потребност и от спомагателна обработка с химикали, с цел да се резервира по дългия пък към далечните трапези.

 Ползи от районните храни

Местната продукция е с по-приятен усет и по-високо качество

Пресният плод или зарзават има постоянно по-добър усет, тъй като е напълно пресен. За да се транспортира надалеч, нормално продукцията се бере в зелен тип, с цел да узрее при превоза. Това се отразява на усета и аромата.

Местните артикули поддържат локалната стопанска система

Подкрепата за локалната стопанска система под формата на покупка на нейната продукция подсигурява развиването на земеделието в региона, на основаването на работни места и задвижва локалната стопанска система.

Местното земеделие е по-устойчиво

 Ползи от локалните плодове и зеленчуци

Отглежданите плодове и зеленчуци в района нормално съдържат по-малко химикали, тъй като не се отглеждат в огромни количества и не се приготвят за далечно превозване, а за продажба на земеделските пазари наоколо. На фермерските пазари продукцията на дребни производители е отгледана с грижа за здравето и околната среда, а това е грижа за бъдещето, която заслужава поддръжка.

А и е реалност, че с локално отглежданите артикули се вършат най-вкусните и свежи зеленчукови салати и плодови салати.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР