Въвеждането на тол системата ще позволи пътният сектор да бъде

...
Въвеждането на тол системата ще позволи пътният сектор да бъде
Коментари Харесай

Пътищата ще се ремонтират на седем години с пари от тол системата

Въвеждането на тол системата ще разреши пътният бранш да бъде първият, който ще може да се самоиздържа от доходи, като се планува средствата за модернизиране и поддръжка на инфраструктурата да бъдат доста повече. Това от своя страна ще разреши по-добра поддръжка на пътищата, като те ще могат да бъдат рехабилитирани на всеки седем години, какъвто е стандартът за тяхната поддръжка. Това съобщи министърът на районното развиване Николай Нанков на среща за развиването на Северозападна България с регионални шефове от региона.

В срещата участваха: Албена Георгиева – регионален шеф на Видин, Малина Николова – регионален шеф на Враца, Георги Терзийски – регионален шеф на Ловеч, и Росен Белчев – регионален шеф на Монтана.

По време на срещата бяха дискутираха най-вече развиването на пътната и водната инфраструктура в региона, както и опцията за използването на Целенасочената капиталова стратегия за поддръжка на слаборазвитите райони в страната. Областните шефове предадоха на министър Нанков приоритизиран лист на нуждаещите се от рехабилитация пътни трасета в Северозападния регион.

"Очаква се напролет на идната година да стартира рехабилитацията на път Е-79 в 30-километровия сектор сред Ботевград и Мездра, при която пътят ще бъде уголемен с по една лента във всяка посока. Подготвя се и строителството на обходния път на Димово с дължина 27 км, което също е част от трасето на Е-79. Очаква се до края на октомври или средата на ноември да бъде подготвен планът за построяването на Автомагистрала „ Хемус “ сред Ябланица и Боаза. Амбицията е строителството на 9-километровата права, която се извършва на инженеринг да стартира още през тази година ", сподели Нанков.

Той уточни, че се чака до края на годината да бъде подготвен и планът и да стартира процедурата по възлагане на социална поръчка за осъществяване на 50-километровия сектор от трасето на автомагистралата до разклона с второкласния път за Плевен и Ловеч.

"Липсата на целево финансиране е причина за забавения старт на Целенасочената капиталова стратегия за поддръжка на слаборазвитите райони в страната ", изясни Николай Нанков.

Той подсети, че е належащо преразглеждане на препоръчаните за финансиране от нея планове, като предпочитано ще бъдат осъществени тези от тях, които ще бъдат ориентирани към развиването на човешкия капитал.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР