Въвеждането на таван на цената на руския петрол незабавно ще

...
Въвеждането на таван на цената на руския петрол незабавно ще
Коментари Харесай

Радост в САЩ, намериха как да ударят тесла на Путин

Въвеждането на таван на цената на съветския нефт " неотложно ще понижи най-важния източник на доходи на Путин ", обявиха Съединени американски щати.

Министърът на финансите Джанет Йелън сподели, че таванът, който беше публично утвърден от западните съдружници през вчерашния ден, е пристигнал след месеци  усилена работа.
-->
Ограничението постанова страните да не заплащат повече от 60 $ за барел за импортиран по море съветски недопечен нефт. Ограничението би трябвало да влезе в действие на 5 декември или скоро по-късно.

Страните с ниски и междинни приходи, които са мощно наранени от високите цени на силата и храните, ще имат особена изгода от ограничаването, съобщи още Йелън.

Тя сподели, че то също по този начин ще ограничи още повече финансите на съветския президент Владимир Путин и " средствата, които той употребява, с цел да финансира бруталната си инвазия в Украйна. Същевременно ще се избегне нарушаването на международните доставки, което може да докара до внезапно повишение на цените на бензина в целия свят.

" При състояние, че стопанската система на Русия към този момент се свива, а бюджетът й е все по-ограничен, таванът на цените неотложно ще понижи най-важния източник на доходи на Путин ", сподели Йелън.

Ограничението на цените беше препоръчано през септември от групата на страните от Г7 (САЩ, Канада, Обединеното кралство, Франция, Германия, Италия, Япония и ЕС).

Европейският съюз утвърди тавана на цените - за който беше належащо единодушието на всички негови държави-членки в петък, откакто убеди Полша да го поддържа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР