Въвежда ограничения за научния обмен между университетитеЯпония ще внимава да

...
Въвежда ограничения за научния обмен между университетитеЯпония ще внимава да
Коментари Харесай

Япония ще пази технологиите на САЩ от Китай

Въвежда ограничавания за научния продан сред университетите

Япония ще внимава да не изтичат американски технологии към Китай (CCO Public Domain)

Властите в Япония преразглеждат разпоредбите за националните образователни заведения, с цел да предотвратят приключване на напреднали технологии от Съединени американски щати при взаимните научни проучвания с Китай и други страни, заяви Nikkei Asian Review.
още по тематиката
Все повече японски учебни заведения и университети си сътрудничат с университети и компании от Съединени американски щати и Китай. Американските управляващи обаче имат намерение да наложат строги ограничавания за откриване на перспективни технологии с генезис от Съединени американски щати пред трети страни.

Японското министерство на стопанската система, индустрията и търговията реши да изисква спомагателни ограничения за сигурност в такива обстановки. За задачата ще бъдат създадени специфични правила за японските университети при осъществяване на проучвания в разнообразни страни и приемане на задгранични студенти.

Съединени американски щати възнамеряват да лимитират експорта в Китай и други страни на технологии в 14 области, включително изкуствен интелект, биотехнологии, геопозициониране, микропроцесори, роботи, разбор на данни, квантови компютри, превоз и 3D щемпел. Тези ограничавания ще бъдат взети под внимание от японските управляващи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР