Въведете в търсачката на Google фразата „жените в технологичния сектор“

...
Въведете в търсачката на Google фразата „жените в технологичния сектор“
Коментари Харесай

Жените разкриват положителните неща при работата в технологичния сектор

Въведете в търсачката на Гугъл фразата „жените в софтуерния сектор“ и бързо ще намерите думи, като „жените в софтуерния бранш към момента са прекомерно малко“, „заплащането за мъжете и дамите е различно“, както и хаштагът „#MeToo. В началото на месеца, 20 000 чиновници на Гугъл стачкуваха, тъй като не бяха удовлетворени от метода, по който постъпва интернет колосът в случаите на полово посягане, срещу неравенството на половете и систематичния сексизъм.

Софтуерната компания Ivanti показа отчета „ Жените в технологиите „, съгласно което 63% от дамите в софтуерния бранш смятат, че не са одобрявани съществено. Според тази информация, 43% от тях смятат, че ролята на дамата в технология бранш е принизена, а 40% са на мнение, че има огромна разлика в заплащането на мъжете и дамите в софтуерната сфера. Но в случай че погледнем по-внимателно резултатите на търсачката ще забележим, че стартират да се появяват нови думи и понятия, като да вземем за пример хаштагът #EmpowerHer. „Успешните дами в Steam, „Напреднали в софтуерния бранш жени“ и други.

При разбора на отчета на Ivanti, организацията Reboot Digital означи, кои неща дамите смятат за значими в софтуерния бранш. Обобщени са данните на над 500 дами работещи в тази сфера.

Според това проучване, 67% от дамите имат вяра, че „оказването на позитивно въздействие“ в тяхната компания е най-хубавото нещо. Второто най-хубаво нещо е софтуерната жена – 54% от интервюираните са дали отговор по този метод.

Следват отговорите, че в софтуерния бранш „жените не са скучни“, и че „това е буен проект“, както и други позитивни мнения при работа с новите технологии. Всеобщото мнение е, че работата в тази област е динамична, ангажираща и може да се свърши по няколко разнообразни метода.

29% харесват доста положителните бонуси в тази област, както и гъвкавото работно време. А 24% от дамите в технологиите харесват опцията за кариерно развиване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР