Въведеното извънредно положение в страната затвори училищата поне до 29

...
Въведеното извънредно положение в страната затвори училищата поне до 29
Коментари Харесай

МОН: Как да учим при коронавирус

Въведеното изключително състояние в страната затвори учебните заведения най-малко до 29 март, а от през днешния ден за първи път започва напълно отдалечено образование. Министърът на образованието Красимир Вълчев бе безапелационен, че няма да има нулева година, а съгласно него онлайн образованието ще обхване най-малко 90% от учениците.
От МОН се обърнаха с няколко рекомендации и препоръки към родителите, с цел да може онлайн уроците да бъдат пълноценни.
Всяко учебно заведение има свободата да избере метода, по който това да случи, по отношение на опциите, с които разполага. Това може да стане посредством разнообразни електронни платформи за синхронно и асинхронно образование, които част от учебните заведения към този момент употребяват - школо, изучавам. се, Office 365, g suite) или онлайн образование в действително време благодарение на разнообразни видео уроци и електронна връзка.
МОН са основали и 865 000 профили на всички възпитаници и училите в Microsft Teams, които ще разпратят до учители и възпитаници в помощ на започващото онлайн образование.
Подходящи са и електронните разновидности на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните запаси на редица снабдители.
Две от най-големите издателства обгърнаха, че показват електронните разновидности на своите пособия за възпитаници от 1-ви до 10-ти клас изцяло гратис. Електронните дневници, е-поща и обществени мрежи също са измежду разновидностите, посредством които учениците да получават насоки за своята самоподготовка и извършения в домашни условия. Първоначално отдалеченото образование ще е ориентирано за затвърждаване на образователния материал, а идната седмица може да се организират и онлайн уроци.
Министерството разчита най-вече на родителите.
" Във връзка с оповестеното от Народното събрание изключително състояние в страната, всеки от нас е задължен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим успокоение и да предприемем всички нужни ограничения, които се оферират от Националния действен щаб и се ползват от държавното управление на Република България. Най-важната ни задача през днешния ден е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.
Това, което ни се случва, води до промени във всички действия на обществото, в това число и в просветителния развой.
Живеем в софтуерен свят, който ни дава решения за бърза и надеждна връзка. Сега тези благоприятни условия може да подкрепят образователния развой и да допринесат за пълноценното използване на един нов метод към образованието. Дигитализацията е методът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.
Образованието в цифрова среда може да бъде приложено сполучливо единствено с Вашата поддръжка и в непрестанно партньорство с педагогическите експерти и управлението на Вашето учебно заведение. Всички различни разновидности за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат употребявани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно образование, онлайн образование в действително време и електронна връзка. Подходящи са и електронните разновидности на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните запаси на редица снабдители.
Ето какви са и рекомендациите:
Следете непрекъснато информацията, която изпращат учителите на Вашето дете.
Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани комфортно и да може да се концентрира върху връзката с учителя и усвояването на образователния материал.
Подгответе налично електронно устройство и при опция – свързване с интернет.
Съдействайте на педагогическите експерти за осъществяване на инструкциите и дилемите, които слагат.
Съвети:
Обсъждайте с детето си какви са неговите задания за деня и следете за осъществяването им.
Насърчавайте детето да бъде интензивно.
Препоръчително е да осигурите наличието на възрастен по време на образователния развой от разстояние.
Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им опция да гледат уроците по Българска национална телевизия.
Споделяйте информация за казуса и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат виновни решения и да ги ползват по повод ограничение на физическите контакти с другари и връстници.
Поддържайте интензивна връзка с учителите. Споделяйте усложненията, които срещате, с цел да намерите дружно най-хубавото решение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР