Във вторник тук беше посланикът на Украйна и ние им

...
Във вторник тук беше посланикът на Украйна и ние им
Коментари Харесай

Борисов: Арестуваха ме, за да предизвикат ГЕРБ да не подкрепи решение за Украйна в парламента

Във вторник тук беше посланикът на Украйна и ние им дадохме цялостна поддръжка. Казахме, че в случай че държавното управление внесе такова искане в Народното събрание, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на идващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да може, в случай че влезе такова решение в Народното събрание, ГЕРБ да е афектиран, инфектиран и да не го поддържа.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг седмица откакто беше задържан. Той удостовери, че е свикан за разпит в прокуратурата идната седмица. „ Естествено, че съм свикан и вие знаете, изтече информация. Цялата работа е да ни развеждат като маймуни “, сподели още някогашният министър председател.

„Завариха ме на масата с децата. Претършуваха всичко. Започнаха от кухнята, дивани, чинии, тенджери – всичко. По двора, след това в помещението, в което дремя – облекла, чорапи, всичко долу. И върви един и снима, нима намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчета, в никакъв случай Горанов не ми е донасял пари. Гаражи, изби, до тавана и назад надолу по двора“, описа Борисов за обиска на дома му в Банкя. Треперих да не ми подмятат нещо. Поне да бяха предизвестили детето да не е там, добави той.

Борисов направи уточнението, че към момента ГЕРБ-СДС има желание да поддържа вероятно решение за Украйна. Може да сме афектирани и огорчени, само че евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разрушава страната.

„Премиерът Кирил Петков стана очевидец на човек, упрекнат по закона „Магнитски“, добави някогашният министър председател. Те се срутват. Откраднаха газа, в този момент се чудят по какъв начин да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в боязън. Те ли провокираха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и промяната“, сподели още Бойко Борисов.

От своя страна Десислава Атанасова разяснява прессъобщението на Министерство на вътрешните работи за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова, което се появява часове преди този момент действително да се случи.

„Всички знаят в какъв брой часа бяха осъществени процесуалните дейности, които съдът отхвърли да признае. Питам: това политическа бухалка и принуда ли е? Рашковото Министерство на вътрешните работи да популяризира прессъобщения, без да е намесена в действителност европейската прокуратура и да няма задържани лица, когато е публикувано съобщението“, добави тя.

По предписание на премиера и по негово удостоверение министърът на вътрешните работи в нарушаване на всевъзможни закони арестува водач на най-голямата партия. Никой не споделя кой ще поеме отговорност за неуспеха на акцията. Кой носи отговорност за това, което се случи в четвъртък, запита Тома Биков, също народен представител от ГЕРБ-СДС. Това е удар освен против ГЕРБ, а против европейската вероятност на България, добави той.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР