Във вторник Тайван организира изложба, за да покаже арсенала си

...
Във вторник Тайван организира изложба, за да покаже арсенала си
Коментари Харесай

Тайван показа камикадзе дрон, предназначен да унищожава вражески радари и дронове

Във вторник Тайван провежда галерия, с цел да покаже арсенала си от безпилотни самолети. Фокус на събитието бяха изстрелваният от камион дрон Chien Hsiang и разследващият дрон Teng Yun, който е сходен на MQ-9 Reaper. 
Домакин на изложбата на дронове беше Националният научно-технологичен институт Чунг-Шан (NCSIST) 
Държавна конструкция, която се занимава с създаването на. Събитието даде необичаен взор към Chien Hsiang. Това е противорадиолокационен безпилотен арсенал. Предназначен е да унищожава противников радари, ситуирани в морето или на сушата. 

Има способността да поразява други безпилотни летателни апарати, макар че NCSIST не съумя да даде съответни данни за това по какъв начин тъкмо го прави.
На брифинг за пресата, Чи Ли-пинг, началник на отдела за проучване на аеронавигационни системи на NCSIST, даде детайлности.
Chien Hsiang има оптималната дълготрайност на полета от пет часа и може да поразява цели на разстояние към 1000 километра. Ако дронът загуби сигнала си по пътя към задачата, той може просто да остане наоколо, до момента в който още веднъж стартира да излъчва, с цел да приключи удара. 
Нападението ще бъде осъществено от Chien Hsiang посредством врязване в задачата със скорост от 600 километра в час. 
Машината може да служи и като стръв, защото има опция да бъде оборудвана с пакет за електронна битка против вражеските излъчватели, които заблуждава. За първи път видяхме Chien Hsiang още през 2017 година на ревюто за аерокосмически и отбранителни технологии в. След това системата беше показана на същото събитие през 2019 г. 
Там към този момент беше комплект от 12 контейнера, всеки от които зареден с един от тези дронове камикадзе. 
Тогава бе обявено, че всички те могат да бъдат изстреляни освен поединично, само че и едновременно. Очаква се производството и доставката на 104 броя Chien Hsiang да приключат до 2025 година, както е контрактувано с NCSIST. Не е предоставена информация обаче какъв брой от тях е поръчала общо тайванската страна.
Дронът Teng Yun
Скоро ще бъде пуснат в употреба и дронът Тенг Юн на NCSIST. Понастоящем се възнамерява той да влезе в всеобщо произвеждане, откакто премине оценка на бойната подготвеност през идната година. Изпълнителният шеф не посочи дали има поради Teng Yun или Teng Yun 2. Mоже да се допусна, че евентуално става въпрос за втория, защото той е по-усъвършенстван модел.
Междувременно въоръжените сили на Република Китай (Тайван) наподобява към този момент се приготвят за идването на тези нови дронове. 
Твърди се, че са наели 115 оператори на, с цел да компенсират незадоволителната работна ръка в тази област. Focus Taiwan заяви, че новите оператори са били подготвени от NCSIST и тествани от Тайванската администрация за гражданска авиация. 

Всички тези събития демонстрират дълбокото предпочитание на Тайван да се конкурира в региона на безпилотните летателни апарати. Дали показаното е задоволително, с цел да им обезпечат място измежду най-хубавите производители на дронове?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР