Във временните комисии за договорите, свързани с Булгаргаз за доставките

...
Във временните комисии за договорите, свързани с Булгаргаз за доставките
Коментари Харесай

Делян Добрев: Булгаргаз е във фактически фалит

Във краткотрайните комисии за договорите, свързани с " Булгаргаз " за доставките от " Газпром " се откри, че са правени големи далавери - първо освен, че има медиатори, ами има чудноват случай: офертата е получена, преди да бъде поискана, такива процедури ние не сме виждали най-малко 20 години, съобщи в " Денят стартира " Делян Добрев, народен представител от ПГ на ГЕРБ.

Там в случай че влезе Сметната палата, няма да излезе една година, а всичките ѝ отчети ще отидат в прокуратурата, сподели той.

Заедно с сътрудника му Радомир Чолаков са изпратили до ДАНС и до Министерство на вътрешните работи информацията, с която разполагат. Получили са формален отговор от ДАНС, че информацията е тествана, съставили са документи и са ги изпратили във ВКП по подготвеност.

" Крайният резултат е, че " Булгаргаз " е във в действителност банкрут. Успяха единствено за 6 месеца най-печелившото сдружение в българската енергетика, което за предходната година имаше 99-100 млн. облага, 0 лева отговорности, да го докарат до механически банкрут ", сподели Добрев.

И уточни, че " белята за Топлофикация - София следва ".

Той разяснява и по проблема " Джемкорп ":

" Не се е разминало на 100%, тъй като в случай че ни заведат арбитраж в Париж, ние е допустимо да го загубим. Какво ще кажат в Париж - ще кажат: ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро - ще трансферират някакви фактури сред офшорките, България в един миг ни приключи едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е повреден, ние си желаеме парите, които сме вложили.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР