По отношение на природния газ има сериозни аномалии в поведението

...
По отношение на природния газ има сериозни аномалии в поведението
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Проектът за газовата връзка с Гърция не е от 12 години

" По отношение на природния газ има съществени аномалии в държанието на държавното управление на Кирил Петков, защото от кабинета побързаха да прекратят доставките по контракта с " Газпром Експорт " и не направиха нужното да заместят тези доставки. Това сподели в студиото на " Денят стартира " Теменужка Петкова, някогашен министър на енергетиката.

По думите планът за газовата връзка с Гърция не е от 12 години.

" Самото строителство е почнало от октомври 2019. Договорът е предвиждал градежът да завърши април 2021 предвид на пандемията срокът бил продължен до 31 декември 2021 година ", акцентира Теменужка Петкова.

Според нея е било належащо да бъде стартиран интернационален търг на база, на който да бъдат обезпечени нужните количества природен газ за страната.

" Кабинетът на Петков побърза да включи медиатори, които ни доставят още веднъж съветски газ, само че 30% по-висока цена. Не след дълго време способените органи ще се занимаят с това за какво „ Булгаргаз “ преотстъпи своите права, отговорности и благоприятни условия да обезпечи природен газ за България на медиатори по веригата, които да оскъпят доставките на газ за страната ни ", добави Теменужка Петкова.

По думите ѝ държавното управление на Петков е платило колосална сума на адвокатска адвокатска фирма, която да води договарянията с " Газпром Експорт " и това също би трябвало да бъде обект на разбор в бъдеще.

" Ще бъде забавно какви препоръки е дала тази адвокатска фирма, по какъв начин са вървели договарянията, какво е било тъкмо неразбирателството сред „ Газпром “ и българското държавно управление. Защото кабинетът беше гневен бранител на " Лукойл ", когато искаше от Европейската комисия дерогация за съветския нефт, само че когато стана дума за " Булгаргаз " да достави непосредствено природен газ за българския пазар, държавното управление беше доста демократично ", сподели още Теменужка Петкова.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР