Да товариш българските граждани с високи сметки, лъжейки че си

...
Да товариш българските граждани с високи сметки, лъжейки че си
Коментари Харесай

Георг Георгиев, ГЕРБ: Да товариш българите с високи сметки като лъжеш, че има диверсификация, означава провал

Да товариш българските жители с високи сметки, лъжейки че си постигнал диверсификация и пробив в някакви връзки, значи че си се провалил, съобщи в " Денят стартира " водачът на младежката организация на ГЕРБ и някогашен заместник-министър на външните работи Георг Георгиев.

Той упрекна водачите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в неистини и лицемерно отношение към гласоподавателите им.

" Няма различен подобен манипулатор, забравящ обстоятелствата и забравящ политическата си битност човек, от госпожа Нинова. Тя единствено за няколко седмици получи амнезия, не помни, че е била вицепремиер и министър на стопанската система. Забрави, че нейното държавно управление провокира газовата рецесия и усили инфлацията - имам предвид това, че плащаме 4 пъти по-скъпо за газ, и имаме високи сметки за ток и в магазина. Обвинението към " Продължаваме промяната " е, че те освен систематично лъжат за напредъка по газовата връзка, само че и ни споделят, че тук към този момент тече газ. Ако ГЕРБ управляваше, тук щеше към този момент в действителност да тече газ, а не от 1 октомври както сподели министъра на енергетиката, да чакаме вероятно механически количества. Когато се лъже, би трябвало най-малко да схванеш какво лъжеш. ", сподели Георгиев в студиото на Българска национална телевизия.

Той добави, че сега в България тече 100% съветски газ, който страната ни е купила през медиатори с 30% по-скъпо, а в този момент хората ще заплащат с 60% повече за синьо гориво.

" Ние споделяме - приемете законодателство, ще ви подкрепим. 100% се откажете от съветския газ, но в действителност се откажете, а не посредством медиатори да го вкарвате. Корабите - тези митични два танкера, които трябваше да дойдат и към този момент да са в България, те са първо разтоварени в Турция и в Гърция. Отново посредством медиатори са продадени с най-малко 30% по-висока цена. Седемте кораба, които ни даде обещание Кирил Петков, от тях няма нито диря, нито знаем какво ще се случи. Аз в този момент мога да ви кажа, че съм договорил 70 танкера. Не 7, а 70 - би трябвало единствено да ги платите, разтоварите и придвижите към газопреносната ни мрежа. ", сподели Георгиев.

Той отхвърли изказванията за колаборация сред ГЕРБ и президента Румен Радев.

" През годините сме следили най-тежката замяна на политически реплики точно сред Радев и Борисов, тъй че не виждам по какъв начин и най-предубедения политик може да упрекна ГЕРБ и президента в някакво колабориране и вмешателство. Когато приказва разсъдъка, той има един език. Ако и с двете страни постигаш консенсус по явни тематики като инфлация, непостижими цени, газова рецесия, задаваща се икономическа мощ, какво имаш още повече да твърдиш? Това би означавало да наричаш черното бяло, да си Кирил Петков. ", сподели той.

Георгиев добави, че ГЕРБ се нарежда ясно като партия в център-дясно, която не изключва консерватизма. Биха преговаряли с всяка групировка, която има интерес да работи по декларираните от тях 7 точки.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР